Θεσσαλονίκη: Επιτυχής συγκόλληση δαχτύλων σε 15χρονο που είχε ακρωτηριαστεί

Θεσσαλονίκη κορονοϊός Γεννηματάς ΕΟΔΥ κορονοϊό κορονοϊός Πάτρα Κατερίνη κορονοϊού

Μία επιτυχία που διήρκεσε 16 ώρες χειρουργείου.

Μία επιτυχία που διήρκεσε 16 ώρες χειρουργείου

Επιτυχής επέμβαση επανασυγκόλλησης τριών δακτύλων σε 15χρονο ασθενή επιτεύχθηκε από την ομάδα εξειδικευμένων Ορθοπαιδικών – Μικροχειρουργών του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Ο ασθενής ο οποίος είχε υποστεί πλήρη ακρωτηριασμό όλων των δακτύλων του δεξιού χεριού, μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Ξάνθης με όλους τους προβλεπόμενους κανόνες.

Η ομάδα του καθηγητή Ορθοπαιδικής – μικροχειρουργού, Αλέξανδρου Μπερή, της Ορθοπαιδικού άκρας χειρός – μικροχειρουργού, Ελλάδας Παπαδογεώργου και του συνεργάτη τους, Ορθοπαιδικού, Νικόλαου Δανιηλίδη, διενήργησε αμέσως το χειρουργείο, που διήρκεσε 16 ώρες.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: "Κλείνει" το Καυτανζόγλειο λόγω κορονοϊού

Η μικροχειρουργική επέμβαση αφορούσε μόνο τη συγκόλληση του δείκτη, του μέσου και του παραμέσου δακτύλου διότι ο ακρωτηριασμός είχε σοβαρό στοιχείο εξελκυσμού που καθιστούσε τη συγκόλληση του αντίχειρα και του μικρού δακτύλου αδύνατη.

Με τη χρήση μικροσκοπίου, μικροραμμάτων και μικροεργαλείων αποκαταστάθηκαν όλοι οι ευγενείς ιστοί του χεριού, αρτηρίες, φλέβες, νεύρα, τένοντες καθώς και τα οστά. Η αιμάτωση των δακτύλων επανήλθε πλήρως και ο ασθενής είχε πολύ καλή μετεγχειρητική πορεία. Εξήλθε από το νοσοκομείο πριν λίγες ημέρες και θα συνεχίσει τη θεραπεία αποκατάστασης.