Θεσσαλονίκη: Εξαπατούσαν πολίτες με ψεύτικες αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων

ηλεκτρικά οχήματα αυτοκίνητο Τέλη Κυκλοφορίας

Τεράστια η λεία τους.

Τεράστια η λεία τους

Στα ίχνη τετραμελούς συμμορίας που επιδίδονταν στην εξαπάτηση πολιτών μέσω ψεύτικων αγγελιών πώλησης οχημάτων κατάφεραν να φτάσουν μετά από έρευνες αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη της συμμορίας, κατάφεραν να αποκομίζουν σημαντικά ποσά σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών που επιθυμούσαν να προβούν στην αγορά ενός αυτοκινήτου.

Πως δρούσε η συμμορία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι δράστες αναρτούσαν ψεύτικες αγγελίες πώλησης οχημάτων σε ιστοτόπους και αφού επικοινωνούσαν με τους υποψήφιους αγοραστές, τους έπειθαν να καταθέτουν σε υποδεικνυόμενους τραπεζικούς λογαριασμούς χρηματικά ποσά ως προκαταβολή.

Ωστόσο, αν και τα θύματα κατέβαλαν το ποσό που τους ζητούσαν, δεν έβλεπαν ποτέ το αυτοκίνητο που θα αγόραζαν.

Διαβάστε επίσης
Καλαμαριά: Μεγάλη φωτιά σε ταβέρνα - Στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη μέθοδο, η συμμορία κατάφερε να αποσπάσει σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών (14/6/19-5/8/19) το ποσό των 18.000 ευρώ από πέντε θύματα

Οι δράστες ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί αφού σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο καιρό αργότερα επιχείρησαν να αποσπάσουν το ποσό των 14.500 ευρώ από υποψήφιο θύμα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών μελών συμμορίας ηλικίας 30, 25, 27 και 22 ετών (2 άντρες – 2 γυναίκες αντίστοιχα) για σύσταση συμμορίας και απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.