Θεσσαλονίκη: Με κυπαρίσσια σχηματίζουν τον αριθμό των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Γενοκτονία των Ποντίων

Μια πρωτοβουλία της ΠΟΠΣ σε συνεργασία με το δήμο Λαγκαδά

Τα 102 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων θα τιμηθούν στις 19 Μαΐου. Κοινός στόχος των Ελλήνων Ποντίων, είναι να δοθεί παγκόσμια διάσταση στο έγκλημα αυτό και να αναγνωριστεί τόσο από άλλα κράτη όσο και από την Τουρκία.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων προχωρά σε μια ξεχωριστά συμβολική ενέργεια. Στο χωριό Κολχικό του δήμου Λαγκαδά, έξω από την Θεσσαλονίκη, θα φυτευτούν κυπαρίσσια που θα σχηματίσουν τον αριθμό 353.000, τα θύματα δηλαδή της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Γενοκτονία των Ποντίων

Από το πρωί σήμερα, άρχισε η τοποθέτηση των δέντρων, στο καθένα από τα οποία θα τοποθετηθεί πινακίδα με το όνομα κάποιας πόλης ή χωριού του Πόντου.

Την Κυριακή 16 Μαΐου η δενδροφύτευση θα συνεχιστεί και παράλληλα το παρών θα δώσουν εκπρόσωποι αρκετών ακόμη ποντιακών συλλόγων της περιοχής.

Στο Thes.gr μίλησε η πρόεδρος της ΠΟΠΣ, Χριστίνα Σαχινίδου, που σημείωσε πως φιλοδοξία είναι το μέρος αυτό να γίνει ένα πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού και γενικότερα προσφυγικού Ελληνισμού.

“Τα θύματα παραμένουν στη μνήμη μας και τα τιμούμε”, σημείωσε ο Γιάννης Ταχματζίδης, δήμαρχος Λαγκαδά, σε δήλωσή του στο Thes.gr με αφορμή τη δράση αυτή στην οποία συμμετέχει ο δήμος.

Γενοκτονία των Ποντίων

Γενοκτονία των Ποντίων

Γενοκτονία των Ποντίων

Γενοκτονία των Ποντίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *