Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών για τα σχολεία (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη

Στο πλευρό τους γονείς και φοιτητές

Πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία εν μέσω πανδημίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μαθητές στη Θεσσαλονίκη.

Προηγουμένως υπήρξε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Στο πλευρό τους και η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι.

H πορεία των μαθητών έκανε μία στάση στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου αντιπροσωπεία μαθητών μεταβίβασε τα αιτήματα σε εκπρόσωπο του υφυπουργού Θεόδωρου Καράογλου.

 

Να αναφέρουμε πως κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και την άποψη τους σχετικά με την καθημερινότητα που ζούνε στα σχολεία, μέσω του βήματος που είχε στηθεί.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Τίμησαν τη μνήμη του Γιώργου Ιβάνοφ - Σαϊνοβιτς

Υπενθυμίζεται ότι πολλά σχολεία στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα τελούν υπό καθεστώς κατάληψης καθώς οι μαθητές αντιδρούν στα πολυάριθμα τμήματα στα σχολεία εν μέσω πανδημίας, τονίζοντας πως η χρήση μάσκας δεν αποτελεί από μόνη της μέτρο.

Οι μαθητές, διεκδικούν:

• Όριο έως 15 μαθητές ανά τμήμα

• Άμεσες προσλήψεις καθηγητών

• Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας

• Κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων

Νεότερη ενημέρωση: Η πορεία ολοκληρώθηκε έξω από το ΕΚΘ με τους μαθητές να συζητούν για το ποια θα είναι η συνέχεια των δράσεών τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *