Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο σε τρεις ιδιοκτήτες σκύλων – Κυκλοφορούσαν χωρίς λουρί

Θεσσαλονίκη πρόστιμο Καλαμαριά

Ελεγχοι της Αστυνομίας στην περιοχή της Νέας Παραλίας

Πρόστιμα σε τρεις ιδιοκτήτες ζώων στην Θεσσαλονίκη επέβαλλε η Αστυνομία.

Οι έλεγχοι που έγιναν στη Νέα Παραλία έδειξαν πως τα συγκεκριμένα ζώα κυκλοφορούσαν χωρίς το απαραίτητο λουρί. Ετσι, στους ιδιοκτήτες τους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: “Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, μεσημεριανές – βραδινές ώρες χθες (23-02-2021), στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν συνολικά είκοσι τρεις (23) ελέγχους σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμιμη κατοχή, ηλεκτρονική ταυτότητα, υποχρεώσεις ιδιοκτητών, τήρηση κανόνων ευζωίας κ.α.) και βεβαίωσαν τρεις (3) παραβάσεις για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)».

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Η αντίδραση μαθητών και γονιών έληξε την κατάληψη στο Λύκειο στον Εύοσμο - Μαθητές ήρθαν στα χέρια

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *