Θεσσαλονίκη: Στο τέλος της εβδομάδας οι πρώτοι ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές

Θεσσαλονίκη Σαραφιανός

Εκκενώθηκε η κλινική “Σαραφιανός”, άρχισε η εκπαίδευση του προσωπικού

Θεσσαλονίκη: Αδειασε από ασθενείς η ιδιωτική κλινική “Λυσίμαχος Σαραφιανός” στο κέντρο της πόλης, η μία από τις δύο που έχουν επιταχθεί από το ελληνικό δημόσιο και θα μεταφερθούν ασθενείς με κορονοϊό.

Ολο το Σαββατοκύριακο ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης και η οποία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής. Από σήμερα άρχισαν οι απαραίτητες εργασίες για να ετοιμαστεί πλήρως ενόψει της μεταφοράς ασθενών από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν να εκπαιδεύονται ώστε να είναι έτοιμοι για τη μάχη με την πανδημία.

Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, οι πρώτες μεταφορές ασθενών θα γίνουν προς το τέλος εβδομάδας και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οσον αφορά τη Γενική Κλινική του ομίλου Euromedica που επίσης έχει επιταχθεί, υπάρχουν επαφές της διοίκησης με την κυβέρνηση ώστε τελικά να παραχωρηθεί άλλη ιδιωτική κλινική στην Θεσσαλονίκη.

ΣΥΡΙΖΑ: “Στελεχώνουν με στελέχη του ΕΣΥ τις ιδιωτικές κλινικές”

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο Facebook έγγραφο της 3ης ΥΠΕ στο οποίο δίνεται εντολή σε 11 στελέχη (γιατρός, νοσηλευτές, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό) να μετακινηθούν στην ιδιωτική κλινική “Λυσίμαχος Σαραφιανός” ενισχύοντάς την περίοδο της επίταξης.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Αγώνας δρόμου για να μην κλείσει ο δρόμος στον Χορτιάτη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Οπως ανέφερε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο σχόλιό της που συνοδεύει το εν λόγω έγγραφο: “Ποια επίταξη ιδιωτικών κλινικών από την κυβέρνηση!
Κυβέρνηση επιταγμένη και υποταγμένη στους κλινικάρχες!
Η κυβέρνηση επιτάσσει προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για να το μεταφέρει στις «επιταγμένες» ιδιωτικές κλινικές για περιστατικά Covid!
Δηλαδή, το δημόσιο που πληρώνει ημερήσια αποζημίωση στις δήθεν επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές, θα τους καλύψει και τις ανάγκες σε προσωπικό, μεταφέροντας σε αυτές γιατρούς, νοσηλευτές, διοκητικούς υπαλλήλους από τα δημόσια νοσοκομεία που ήδη έχουν γονατίσει!

Δεν είναι ότι έχουν μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μια νόσου, τώρα τα μετατρέπουν σε υπηρέτες των ιδιωτικών κλινικών!
Είχαν ξεκινήσει εντάσσοντας γιατρούς των ιδιωτικών κλινικών, μέσα σε δημόσια νοσοκομεία, για να κάνουν τις διαλογές των «καθαρών», μη Covid-19 περιστατικών!
Και η δημόσια υγεία και η δημοκρατία σε κίνδυνο!
Πρωθυπουργός, στην υπηρεσία όχι του δοκιμαζόμενου λαού, αλλά των ιδιωτικών συμφερόντων!”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *