Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός στο τελευταίο “ελεύθερο βράδυ” – Παρεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Σε ισχύ τα νέα μέτρα από τα χαράματα

Την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσαν οι εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν χθες το βράδυ σε κεντρικά σημεία στη Θεσσαλονίκη.

Λίγες μόνον ώρες πριν μπουν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε τόσο στα πέριξ του ΙΝ της Αγίας Σοφίας όσο και στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς, για το “τελευταίο βράδυ ελευθερίας”.

Το ρολόι έδειχνε λίγα λεπτά πριν τη 1 όταν το μηχανοκίνητο κομβόι των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. έκανε την εμφάνισή του έξω από την Αγία Σοφία. Αμέσως οι αρχές ξεκίνησαν να ενημερώνουν τους παρευρισκόμενους ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν από το σημείο.

Από τα μεγάφωνα των περιπολικών ακούγονταν το μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. που ζητούσε από τους πολίτες να απομακρυνθούν από το χώρο.

Οι περισσότεροι αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει κάποια ένταση, ωστόσο δεν έλειψαν και αυτοί που εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους. Υπογραμμίζεται όμως πως δεν καταγράφηκε κάποια ένταση.

Το Thes.gr έκανε αυτοψία στα επίμαχα σημεία χθες τα μεσάνυχτα και σας μεταφέρει την εικόνα:

Παρόμοιες εικόνες και στην Αρχαία Αγορά

Παρόμοιες ήταν οι εικόνες συνωστισμού και στα πέριξ της Αρχαίας Αγοράς στη Θεσσαλονίκη. Αυτό βέβαια αποτέλεσε το δεδομένο ούτως ώστε η ΕΛ.ΑΣ. να κάνει αισθητή την παρουσία της και στην εκεί ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε επίσης
Οριστικά μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου το lockdown

 

Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα: Μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη νύχτα

Σημειώνεται πως από σήμερα τα χαράματα στις 06:00 τέθηκαν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα, κάτι το οποίο αποδεικνύει πως η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι δύσκολη και πως οι πολίτες θα πρέπει να προσαρμοστούν σε μια νέα καθημερινότητα.

Τα νέα αυτά μέτρα περιλαμβάνουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους όπως επίσης και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 μέχρι τις 05:00 (για το τελευταίο μέτρο εξαίρεση αποτελούν αυτοί που εργάζονται κατά τη νύχτα αλλά και τα έκτακτα περιστατικά).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *