Το αεροδρόμιο της Μυκόνου έχει τις περισσότερες καθυστερήσεις πανευρωπαϊκά!

Αρνητικό ρεκόρ για το ελληνικό νησί

Αρνητικό ρεκόρ για το ελληνικό νησί

Πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχης Βασιλάκης ανέφερε στην ενημέρωση των αναλυτών για τις επιδόσεις του μεγαλύτερου εγχώριου αερομεταφορέα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο όμιλος το φετινό καλοκαίρι είχε να κάνει με τις καθυστερήσεις.

Και ήρθαν τα στοιχεία να τον επιβεβαιώσουν: Στο τοπ 10 των ευρωπαϊκών αεροδρομίων με τις περισσότερες καθυστερήσεις πτήσεων φέτος το καλοκαίρι βρίσκονται και τρία ελληνικά στους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων από την AirHelp, τη γνωστή εταιρεία για τα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών, για τα 50 αεροδρόμια της Ευρώπης όπου καταγράφηκαν οι περισσότερες καθυστερήσεις φέτος κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, μια στις δύο πτήσεις που αναχωρεί από το αεροδρόμιο της Μυκόνου έχει καθυστέρηση, κατατάσσοντάς το ως το αεροδρόμιο με τις περισσότερες καθυστερήσεις πτήσεων πανευρωπαϊκά. Σαντορίνη και Αθήνα ακολουθούν στην 4η και 7η θέση της συνολικής κατάταξης των 50 ευρωπαϊκών αεροδρομίων, όπου επίσης σημαντική παρουσία έχει και η Πορτογαλία με ακόμη τρία αεροδρόμια.

Το θέμα των καθυστερήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια απασχόλησε τα μάλα την αγορά τη φετινή σεζόν με τον επικεφαλής της Aegean να αποδίδει τις αρνητικές επιδόσεις στους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς σε ζητήματα του Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας στη χώρα μας (σ.σ. όχι δηλαδή με την ευρωπαϊκή εναέρια κυκλοφορία και την αύξηση της αεροπορικής κίνησης) τα οποία οδεύουν προς επίλυση με μέτρα όπως οι προσλήψεις ελεγκτών και οι επενδύσεις σε νέο εξοπλισμό.

Με βάση τα στοιχεία της Airhelp σχεδόν τέσσερις με πέντε στις δέκα πτήσεις που αναχώρησαν από τα αεροδρόμια της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Αθήνας για το δίμηνο Ιουνίου- Ιουλίου είχε καθυστέρηση.

Πηγή: www.protothema.gr