Το πρώτο δημόσιο ειδικό σχολείο με πισίνα λειτουργεί στην πόλη του Κιλκίς (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία φοβερή πρωτοτυπία για το Κιλκίς, με αποτέλεσμα να είναι ένα θετικό πρόσημο για τη χώρα μας και να δείξει τον δρόμο και σε άλλα σχολεία.

Μία φοβερή πρωτοτυπία για το Κιλκίς, με αποτέλεσμα να είναι ένα θετικό πρόσημο για τη χώρα μας και να δείξει τον δρόμο και σε άλλα σχολεία

Εμπνέει και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, το οποίο έγινε το πρώτο δημόσιο ειδικό σχολείο στην Ελλάδα που απέκτησε πισίνα. Πρόκειται για το όνειρο του διευθυντή του, Γιάννη Κακουλίδη, που έγινε πραγματικότητα με πολύ μεράκι και προσήλωση στον στόχο.

Το κόστος της πισίνας ανήλθε στα 19.000 ευρώ, ποσό που συγκεντρώθηκε από προσφορές πολιτών, από μεγάλες δωρεές και από τα έσοδα εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν. Πολλά άτομα δούλεψαν για να ολοκληρωθεί το έργο, προσφέροντας αφιλοκερδώς τον χρόνο και τις γνώσεις τους.

Η πισίνα θα βελτιώσει την καθημερινότητα και την εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών με αναπηρία, βοηθώντας ταυτόχρονα και τις οικογένειές τους που θα γνωρίζουν πια ότι το σχολείο έχει ένα δυνατό, νέο «όπλο» στη φαρέτρα του.