Το βράδυ ολόκληρη η Χαλκιδική θα λειτουργεί 100%

xalkidiki katastrofes Καιρός

Μετά από ένα μαρτυρικό 3 ήμερο η ζωή στη Χαλκιδική θα αποκατασταθεί με το νερό και το ρεύμα να παρέχονται κανονικά σε όλες τις περιοχές.

Μετά από ένα μαρτυρικό 3 ήμερο η ζωή στη Χαλκιδική θα αποκατασταθεί με το νερό και το ρεύμα να παρέχονται κανονικά σε όλες τις περιοχές

Στους κανονικούς της ρυθμούς προσπαθεί να επιστρέψει η Χαλκιδική, μετά την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε την περιοχή. Μικροπροβήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης εξακολουθούν να υπάρχουν σε διάφορα σημεία, αλλά αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση των ζημιών μέχρι το βράδυ.

Στον δήμο Νέας Προποντίδας οι ζημιές αποκαθίστανται και η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση έχουν επιστρέψει στο μεγαλύτερο τμήμα του δήμου, σε ποσοστό πάνω από 90%.

«Έχουμε μικρά προβλήματα, τα οποία κατά τη διάρκεια της μέρας θα τελειώσουν κιόλας» ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς. «Έχουμε επιστρέψει στην ομαλότητα» υπογράμμισε ο κ. Καρράς. τονίζοντας την ταχύτητα αποκατάστασης των προβλημάτων, εξαιτίας της σωστής συνεργασίας των φορέων.

Στη Σιθωνία, ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας δήλωσε, ότι παρότι έχει ηλεκτροδοτηθεί το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, το ρεύμα και το νερό δεν έχουν επιστρέψει σε κάποιες περιοχές, ενώ Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης.

«Στο Ν. Μαρμαρά, ένα τμήμα της τουριστικής περιοχής, η περιοχή του δημοτικού σχολείου και η πλαζ δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί ακόμη. Έχει πεσμένες πέντε κολώνες μέσα στον οικισμό. Επίσης, δεν έχει ρεύμα σε κάποια τμήματα, με τουριστική κίνηση, στο παραλιακό μέτωπο της Σάρτης και της Συκιάς» δήλωσε ο κ. Ντέμπλας και πρόσθεσε «Έχουμε, ωστόσο, λάβει διαβεβαιώσεις από τον νέο γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας, τον Νίκο Χαρδαλιά – με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία- και από τον υπεύθυνο της ηλεκτροδότησης, ότι μέχρι το βράδυ θα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές».

Στον δήμο της Κασσάνδρας οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος του. Μόνο σε ένα τμήμα της Καλλιθέας δεν έχει επιστρέψει η υδροδότηση, επειδή η μια από τις τρεις γεωτρήσεις που δίνουν νερό στο χωριό έχει υποστεί βλάβη, η οποία όμως αναμένεται να αποκατασταθεί τις επόμενες ώρες.

Χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένει και μια περιοχή έξω από το Πολύχρονο, μεταξύ Πολύχρονου και Καλλιθέας, όμως ανμένεται και εκέι να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης
Πως το παγωμένο νερό μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα

«Είναι πια μικρά τα προβλήματα, έχει αποκατασταθεί η κανονικότητα» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Κασσάνδρας Γιώργος Κυρίτσης.

Πηγή:ΑΠΕ