Τούρκοι πυροβολούν για να περνούν μετανάστες στην Ελλάδα

ελληνοτουρκικά Ελλάδα Τουρκία ΜΚΟ Ελληνες Bloomberg

Τι καταγγέλλει ο δήμαρχος Σουφλίου

Τι καταγγέλλει ο δήμαρχος Σουφλίου

Οι Τούρκοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και έχουν αρχίσει να πυροβολούν για να περάσουν οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα» είπε ο δήμαρχος Σουφλίου. «Ζούμε ένα μαρτύριο. Οι Τούρκοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και έχουν αρχίσει να πυροβολούν». «Οι αλλοδαποί, που φιλοξενούνται στα ΚΥΤ σε Λέσβο, Χίο, Κω, Λέρο, Σάμο, έχουν ξεπεράσει τις 40.000. Οι περιπολίες στις δομές δεν αρκούν, θα αρχίσουν οι αυτοδικίες». Είναι οι κραυγές αγωνίας των δημάρχων Σουφλίου και Ανατολικής Σάμου, μιλώντας στον Focus FM.

«Εμείς θα βγάλουμε ψήφισμα την Πέμπτη να μη γίνει ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης) στην περιοχή. Οι κάτοικοι δεν μπορούν να μείνουν στα χωριά τους, φοβούνται. Δέχομαι καθημερινά εκατοντάδες τηλεφωνήματα για επιθέσεις, δεν μιλάμε απλά για φθορές και ζημιές. Οι Τούρκοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και έχουν αρχίσει να πυροβολούν για να περάσουν οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα» είπε στον Focus FM ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι οι κάτοικοι θα αρχίσουν να οργανώνονται μόνοι τους για την προστασία τους, αλλά και την προστασία των συνόρων, καθώς δεν αρκούν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Κατάσταση ανάγκης» χαρακτηρίζει, στο μεταξύ, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος την κατάσταση η οποία επικρατεί στα νησιά, αφού υπάρχουν περισσότερα από 40.000 άτομα στις δομές φιλοξενίας σε Λέσβο, Κω, Λέρο, Χίο και Σάμο και έξω από αυτές.

«Δεν ξέρουμε πώς θα βγει ο χειμώνας. Ο πληθυσμός θα πρέπει να μεταφερθεί από τα νησιά, όμως εάν δεν υπάρξουν καλύτερα σύνορα θα αδειάζουμε έναν κουβά ο οποίος θα ξαναγεμίζει» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την αστυνόμευση του νησιού κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος δηλώνει, αφού όπως λέει «Χρειαζόμαστε αστυνομία στους δρόμους κάθε μέρα, αλλά δεν υπάρχουν οι αριθμοί των αστυνομικών για να καλύψουν τις ανάγκες μας. Θα αρχίσουν οι αυτοδικίες» πρόσθεσε.

Πηγή: www.protothema.gr

Διαβάστε επίσης  Μητσοτάκης: "Σύντομα θα έρθουν περισσότερα καλά νέα για την ελληνική οικονομία"