Τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν 101 Σύρους στρατιώτες ως… αντίποινα!

Εκτόξευσαν και νέες απειλές

Εκτόξευσαν και νέες απειλές

Τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν 101 Σύρους στρατιώτες ως… αντίποινα, όπως παραδέχθηκε σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας της χώρας. Παράλληλα, εκτόξευσαν και νέες απειλές απέναντι στη Συρία.

Συγκεκριμένα και, όπως ανακοίνωσε και η Άγκυρα, οι τουρκικές δυνάμεις έπληξαν 115 στόχους των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και «εξουδετέρωσε» 101 μέλη των συριακών ενόπλων δυνάμεων σε αντίποινα στην επίθεση της Δαμασκού από την οποία σκοτώθηκαν νωρίτερα σήμερα πέντε Τούρκοι στρατιώτες στη βορειοδυτική Συρία.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να απαντούν σε κάθε επίθεση ενάντια σε δυνάμεις τους, που σταθμεύουν σε φυλάκια στο βορειοδυτικό άκρο της Συρίας.

«Μέχρι στιγμής, 115 (συριακοί) στόχοι χτυπήθηκαν άμεσα και 101 μαχητές του καθεστώτος εξουδετερώθηκαν σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες από πολυάριθμες πηγές», υπογράμμισε η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης
Μητοτάκης: Η τουρκική επιθετικότητα στο τραπέζι της συνάντησης με τον Μπάιντεν

«Τρία άρματα μάχης και δύο θέσεις όλμων καταστράφηκαν, ενώ επλήγη και ένα ελικόπτερο».

Το τουρκικό επιτελείο χρησιμοποιεί τον όρο «εξουδετέρωση» γενικά όταν δυνάμεις του σκοτώνουν, τραυματίζουν, ή αιχμαλωτίζουν αντιπάλους τους.