Τουρκική φρεγάτα «σπάει» το εμπάργκο στη Λιβύη

Την εντόπισαν οι Γάλλοι

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» εντόπισε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, μια τουρκική φρεγάτα η οποία συνόδευε ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με προορισμό.

Το παράδοξο, ωστόσο, είναι ότι η μεταφορά γινόταν προς την Τρίπολη της Λιβύης, όπως ανέφερε μια γαλλική στρατιωτική πηγή, παρά το εμπάργκο που υπάρχει σχετικά με τη συγκερκιμένη χώρα.

Το φορτηγό πλοίο Bana, με σημαία Λιβάνου, έπιασε την Τετάρτη στο λιμάνι της Τρίπολης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο εξειδικευμένος ιστότοπος Marine Traffic, που παρακολουθεί όλα τα πλοία σε πραγματικό χρόνο, ανέφερε ότι το Bana έπλεε το απόγευμα στα ανοιχτά της Σικελίας.

Παράλληλα, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη Γάσαν Σαλαμέ κατήγγειλε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τις συνεχείς παραβιάσεις των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν στις 12 Ιανουαρίου στο Βερολίνο από τη διεθνή κοινότητα για να σταματήσουν οι επεμβάσεις και οι παραδόσεις όπλων στις εμπόλεμες πλευρές.

Διαβάστε επίσης
Ερντογάν: "Θα αποκαλύψουμε το δικό μας εμβόλιο για τον κορονοϊό μέχρι τον Απρίλιο"

«Όλα αυτά τα στρατιωτικά γυμνάσια για τον ανεφοδιασμό των δύο πλευρών απειλούν να επισπεύσουν μια νέα πολύ πιο επικίνδυνη σύγκρουση. Παραβιάζουν το πνεύμα και το γράμμα της Διάσκεψης του Βερολίνου», υπογράμμισε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια βιντεοσύνδεσης με το Συμβούλιο Ασφαλείας. «Καλώ τις πλευρές και τους ξένους υποστηρικτές τους να απόσχουν από κάθε απρόσεκτη ενέργεια και να ανανεώσουν την εκπεφρασμένη δέσμευσή τους να εργαστούν υπέρ μιας εκεχειρίας», σημείωσε.