Τραμπ: “Δε θα πουλήσουμε F-35 στην Τουρκία”

Δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου

Δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου

Την αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης μετά την παραλαβή του ρωσικού συστήματος S-400 από την Τουρκία.

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται και είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία μας έχουν βάλει εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρόλα αυτά που είπα, δουλεύουμε μέσα σε αυτή την κατάσταση. Θα δούμε τι θα συμβεί, αλλά δεν είναι πραγματικά δίκαιο. Και λέμε τώρα στην Τουρκία… δεν πρόκειται να σας πουλήσουμε τα μαχητικά F-35».

Από την άλλη πλευρά όπως μεταδίδει το hellasjournal.com o υποψήφιος για τη θέση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Μάρκ Έσπερ πριν ενημερώσει την Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, δήλωσε εκ νέου ότι η Τουρκία δεν μπορεί να έχει το αμερικανικό προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος F-35 και το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400, το οποίο η Μόσχα ξεκίνησε να παραδίδει την περασμένη εβδομάδα. «Η απόκτηση του S-400 υπονομεύει θεμελιωδώς τις δυνατότητες του F-35 και την ικανότητά μας να διατηρήσει αεροπορική υπεροχή» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Αίρονται οι περιορισμοί για τους πλήρως εμβολιασμένους ξένους ταξιδιώτες

Πηγή: ethnos.gr