Τραγωδία στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκαν οι 36 νεκροί από τους 57 – Συνεχίζονται οι έρευνες

Τραγωδία στα Τέμπη δυστύχημα τρένα Λάρισα

Η νεότερη ενημέρωση από τις Αρχές

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής για την απομάκρυνση των βαγονιών των μοιραίων τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη.

Μάλιστα, όλοι οι αγνοούμενοι πλέον θεωρούνται νεκροί. Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από το δυστύχημα των τρένων στα Τέμπη ανέρχονται στους 57.

Τραγωδία στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε η σορός της 24χρονης φοιτήτριας του ΑΠΘ

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμος Β’, Κωνσταντία Δημογλίδου, διευκρίνισε ότι όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά ως αγνοούμενοι συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς.

«Σε αυτό το σημείο γίνεται το λάθος από κάποιους να προσθέτουν αυτούς που είχαν δηλωθεί από τους συγγενείς ως αγνοούμενοι αμέσως μετά το δυστύχημα με τον αριθμό των νεκρών που έχουν ανασυρθεί. Όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου, μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 36 σοροί από τα δείγματα που έχει λάβει η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης  Εξι μήνες από τον άδικο χαμό της 21χρονης Εμμας στη Θεσσαλονίκη - Συγκινητική δωρεά στη μνήμη της

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν ενημερωθεί μόλις 11 οικογένειες θυμάτων.

Σχετικά με τους νοσηλευόμενους η κ. Δημογλίδου είπε ότι παραμένουν για νοσηλεία 38 επιβάτες.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως ακόμα ένας τραυματίας προστέθηκε στον κατάλογο των διασωληνωμένων, καθώς παρουσίασε σημαντική επιδείνωση από τα βαριά τραύματα που υπέστη κατά το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ο τραυματίας εισήχθη στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες συνεχίζονται στην άμορφη μάζα των βαγονιών, ενώ εκτός απροόπτου θα ολοκληρωθούν σήμερα. Οι προσπάθειες σήμερα επικεντρώνονται στην ανύψωση του τρίτου βαγονιού, ώστε να δοθεί χώρος στους διασώστες να ερευνήσουν όλο το τρίτο βαγόνι του επιβατικού συρμού.

Το βράδυ της Πέμπτης οι έρευνες συνεχίζονταν παρά τη βροχή, ενώ από το πρωί σκαπτικά μηχανήματα δουλεύουν για να σταθεροποιήσουν το έδαφος, ώστε να μπορέσουν να πατήσουν τα βαριά γερανοφόρα οχήματα για την ανύψωση του τρίτου βαγονιού.

Πηγή: newsit.gr

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi