“Τρελάθηκε” και η φύση – Ανθισαν οι πορτοκαλιές στην Κρήτη

O καιρός στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας σε τίποτα δεν θυμίζει Νοέμβριο με τις θερμοκρασίες να είναι ασυνήθιστες για την εποχή υψηλές.

Μάλιστα, η ανομβρία έχει επηρεάσει την Κρήτη όπου έχουν ανθίσει οι πορτοκαλιές, ενώ εμφανίστηκαν ελαιόδεντρα χωρίς φύλλα.

Σύμφωνα με τον γεωπόνο Μανώλη Βιδάλη που μίλησε στο ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, δεν μιλάμε πλέον για κλιματική αλλαγή αλλά για κλιματική κρίση η οποία έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον του νησιού.

Όπως λέει, στα Σταυράκια υπάρχουν ελαιόδεντρα με καρπό αλλά χωρίς φύλλα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ελαιόδεντρα που έχουν επηρεαστεί από τις καιρικές συνθήκες ακόμα και αν βρέξει τους επόμενους μήνες δεν θα προλάβουν να συνέλθουν και να επιστρέψουν στα κανονικά τους επίπεδα με συνέπεια και την επόμενη χρονιά να υπάρχει ανησυχία για την παραγωγή του ελαιολάδου.

Διαβάστε επίσης  Ομόφωνα ένοχη η 39χρονη για την επίθεση με βιτριόλι κατά του πρώην άντρα της

Ο γεωπόνος έκανε λόγο για “ασέλγεια” στη φύση της Κρήτης καθώς κάθε μήνας που περνά καταγράφεται ως ο πιο ζεστός ενώ μιλώντας για το μεσογειακό κλίμα δήλωσε πως αυτό πλέον δεν υπάρχει.

Ακόμα ένα παράδοξο του καιρού είναι η ύπαρξη της μύγας και των κουνουπιών τα οποία σε πολλές περιοχές καταγράφονται σε μεγάλο βαθμό.

Πηγή: ekriti.gr