Τζήμερος για Ζαγοράκη: “Δυσκολεύεται να μιλήσει ελληνικά” (ΒΙΝΤΕΟ)

Τζήμερος Τζήμερου

Βολές κατά της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό

Βολές κατά της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό

«Ανοησία» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», Θάνος Τζήμερος, μιλώντας στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι», το διαγωνισμό που προκήρυξε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για προμήθεια πλωτών φραγμάτων που θα χρησιμεύσουν ως εμπόδια έναντι των μεταναστών οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν τα θαλάσσια σύνορα στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ο κ. Τζήμερος άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης, λέγοντας: «Για να φτιάξεις πλωτό πράγμα, θα πρέπει καταρχάς να είναι αρκετά μεγάλο. Πού θα το κάνεις; Σε όλο το Αιγαίο;». Σύμφωνα με τον ίδιο, εξάλλου, «αυτός που έρχεται για παρανομίες, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να κόψει το φράγμα. Το θέμα είναι να καταργηθεί το κίνητρο των προσφυγικών ροών στη χώρα μας, διότι αυτοί που έρχονται στην Ελλάδα έχουν μάθει ότι εδώ “ανοίξαμε και σας περιμένουμε”».

Για τη γενική εικόνα του μεταναστευτικού στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», επισήμανε: «Από τη στιγμή που κάποιος έρχεται στη χώρα μας παράνομα, τότε θα πρέπει να συλληφθεί, να φυλακιστεί και να μπει στη διαδικασία απέλασης και μόνο. Δεν ξεκινάς τη σχέση σου με μία άλλη χώρα με παρανομία. Θα εμφανιστείς στις νόμιμες πύλες εισόδου με τα χαρτιά σου, θα πεις ποιος είσαι και η χώρα στην οποία ζητάς πολιτικό άσυλο θα εξετάσει το θέμα και μπορεί να το απορρίψει. Ένα κράτος δικαίου μπορεί να απορρίψει αίτημα ακόμη και από άτομο που έρχεται από χώρα εμπόλεμης ζώνης για λόγους ασφαλείας».

Μάλιστα, ο κ. Τζήμερος, πρόσθεσε πως «αν όσοι έρχονται στο πλαίσιο των μεταναστευτικών ροών καταλάβουν ότι η ποινή είναι φυλάκιση, θα σταματήσουν να έρχονται αύριο». Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο επικεφαλής του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να στηρίζεται περισσότερο στις δικές της δυνάμεις», και συμπλήρωσε: «Ο Ερντογάν μάς έδωσε να καταλάβουμε ότι αυτά που λέμε για συμμαχίες δεν ισχύουν».

«Μπαοκτζής ο Ζαγοράκης, δεν μπορεί να μιλήσει ελληνικά»

Για τις εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και την ποδοσφαιρική τροπολογία που ψηφίστηκε την Τετάρτη στη Βουλή, ο Θανάσης Τζήμερος τόνισε ότι «η Πολιτεία δεν έχει κανένα λόγο να ανακατεύεται σε παιχνίδια. Το παιχνίδι πρέπει να αυτοδιοικείται». Μάλιστα, επισήμανε ότι «η Πολιτεία εκμεταλλεύτηκε το ποδόσφαιρο για να παίρνει τα ψηφαλάκια των οπαδών», ενώ αναφερόμενος στον Θοδωρή Ζαγοράκη, έκανε λόγο για άνθρωπο που «δυσκολεύεται να μιλήσει ελληνικά». «Για ποιον λόγο επελέγη ο Ζαγοράκης ως ευρωβουλευτής, ένας άνθρωπος που δυσκολεύεται να μιλήσει ελληνικά και δεν έχει καμία σχέση με ιδεολογίες, ευρωπαϊκές ολοκληρώσεις;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Εν πάση περιπτώσει, δεν θα έπρεπε να ήταν αυτός που θα εκπροσωπούσε ένα κράτος στην Ευρώπη. Επελέγη ως επικεφαλής των Παοκτσήδων. Γιατί διαμαρτύρεται που τον διέγραψε η Νέα Δημοκρατία για αυτόν τον λόγο από ευρωβουλευτή; Ως Μπαοκτζή δεν τον επέλεξε;».

Αναλυτικά όσα είπε ο Θάνος Τζήμερος στον Flash 99,4: