Τζιτζικώστας και Πατουλίδου ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις με τις λαϊκές αγορές

λαϊκές αγορές

Επί τάπητος το θέμα του σχεδίου νόμου

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και την αντιπεριφερειάρχη μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας- Θράκης Βασίλης Μακρίδης,

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις, αναφορικά με το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τις λαϊκές αγορές, το οποίο όπως είναι γνωστό αποσύρθηκε. Σχέδιο νόμου με το οποίο υπενθυμίζεται είχε διαφωνήσει και ο κ. Τζιτζικώστας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, πως ο σημερινός τρόπος διοίκησης των λαϊκών αγορών, παρουσιάζει σημαντικές αδυναμίες. Κατέληξαν, ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός πιο ευέλικτου σχήματος, όπως για παράδειγμα το ταμείο λαϊκών αγορών, που έχουν προτείνει οι δύο ομοσπονδίες.

Διαβάστε επίσης
Τζιτζικώστας: «Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους αγρότες της Ημαθίας και της Πέλλας»

Για το λόγο αυτό τόσο ο κ. Τζιτζικώστας, όσο και η κα Πατουλίδου, αναμένεται να παρέμβουν προς την κυβέρνηση, ώστε στο υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου, που αναμένεται να κατατεθεί σε περίπου δέκα ημέρες, να υπάρχει η αντίστοιχη ρύθμιση.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν την καθημερινή λειτουργία, των λαϊκών αγορών. Συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ένα σχέδιο δράσης, προκειμένου το επόμενο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *