Βασιλακόπουλος: «Αν πετύχουμε την υποχρεωτικότητα, η εικόνα της πανδημίας της χώρας θα αλλάξει τελείως»

εμβόλιο εμβόλια, Μάριος Θεμιστοκλέους κορονοϊός

Τόνισε πως το 90% των θανάτων που έχει συμβεί μέχρι τώρα στη χώρα είναι στην ηλικία των 60 ετών και άνω

Την εκτίμηση πως αν πετύχει η υποχρεωτικότητα και εμβολιαστούν οι άνθρωποι άνω των 60, η εικόνα της πανδημίας της χώρας μας θα αλλάξει τελείως έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως εξήγησε ο κ. Βασιλακόπουλος, το 90% των θανάτων που έχει συμβεί μέχρι τώρα στη χώρα μας είναι στην ηλικία των 60 ετών και άνω, ενώ πρόσθεσε ότι «αν αυτοί οι άνθρωποι ήταν προστατευμένοι πλήρως θα είχαμε γλιτώσει το 90% των θανάτων και θα είχαμε γλιτώσει ένα αντίστοιχο ποσοστό των διασωληνωμένων που ασκούν πίεση στο ΕΣΥ».

Ο καθηγητής επισήμανε μάλιστα πως το εν λόγω μέτρο ελήφθη ορθώς, ωστόσο ανέφερε ότι δεν θα σταματήσει τον ιό από το να κυκλοφορεί αλλά θα μειώσει την πίεση στο σύστημα η υγείας. «Πρέπει όλοι οι Έλληνες να εμβολιαστούμε για να σταματήσει ο ιός να κυκλοφορεί άρα πρέπει και οι άλλες ηλικίες να ακολουθήσουν με πολύ μαζικότερο εμβολιασμό».

Σχολίασε δε ο κ. Βασιλακόπουλος ότι «δεν υπάρχει δημοκρατικό δικαίωμα στον θάνατο ιδίως αν προκαλώ τον θάνατο και στον άλλον. Για αυτό το κράτος μας λέει  να φοράμε ζώνη ασφαλείας θέλουμε δεν θέλουμε. Έτσι με προστατεύει και μου βάζει πρόστιμο αν δεν φοράω».

Διαβάστε επίσης
Kορονοϊός: Που θα γίνουν αύριο (14/8) δωρεάν rapid test

Όσον αφορά στην ανησυχία που επικρατεί για την παραλλαγή Όμικρον, διευκρίνισε ότι υπάρχει έλλειψη στέρεων επιστημονικών δεδομένων, ενώ εκτίμησε ότι μέσα σε δυο εβδομάδες θα τα έχουμε στα χέρια μας τα πρώτα στοιχεία από τα εργαστήρια . Πρόσθεσε όμως ότι αν κάποιος έχει εμβολιαστεί, είναι τρομερά προστατευμένος ακόμα και απέναντι στην Όμικρον.

Πηγή: skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.