Βασιλακόπουλος: «Εάν είχαμε εμβολιαστεί οι πάντες δε θα μας ένοιαζαν πόσα κρούσματα έχουμε»

κορονοϊός εμβόλιο πιάστηκε γιατρός

Δήλωσε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα φέρουν μικρή μείωση κρουσμάτων

Για τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε το τελευταίο 24ωρο μίλησε το πρωί ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, στην εκπομπή “Σήμερα”, τονίζοντας την ανάγκη για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Όπως εξήγησε ο κ. Βασιλακόπουλος, «και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη προσπαθούμε να διασφαλίσουμε το δημοκρατικό δικαίωμα στο θάνατο, το δικαίωμα δηλαδή κάθε πολίτη να μην εμβολιάζεται και να πεθάνει αυτός αφετέρου να σκοτώσει συμπολίτες. Αυτό το δικαίωμα δεν το δίνουμε σε έναν οδηγό αυτοκινήτου και τον υποχρεώνουμε να φοράει ζώνη».

Και αναρωτήθηκε ο κ. Βασιλακόπουλος: «Εάν είχαμε εμβολιαστεί οι πάντες, θα μας ένοιαζαν πόσα κρούσματα θα είχαμε; Τι πίεση θα είχε το σύστημα υγείας;»

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, είπε ότι θα φέρουν μικρή μείωση. «Θα βγούμε στο μπαρ έως τις 12 και μόλις κλείσουν θα πάμε στην πλατεία, μετά θα απαγορεύσουμε την κίνηση στην πλατεία και μετά θα οργανώσουμε πάρτι στο σπίτι. Τα έχουμε ξαναδεί αυτά».

Ο καθηγητής τόνισε ότι έτσι αγοράζουμε λίγο χρόνο. «Εάν θέλουμε να αγοράσουμε χρόνο, πρέπει αύριο να βγούμε  και να πούμε υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλους».

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Που θα γίνουν αύριο (21/5) δωρεάν rapid test

Πηγή: skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.