Βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τίμησαν την ημέρα του Πολυτεχνείου στο Γεντί Κουλέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Συμβολική κίνηση σε έναν τόπο μαρτυρίου

Βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, επέλεξαν έναν ξεχωριστό χώρο, αυτόν του Γεντί Κουλέ, για να τιμήσουν τη σημερινή επέτειο της 17ης Νοέμβρη.

Τηρώντας αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας, με μάσκες και διατηρώντας τις κατάλληλες αποστάσεις, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, που αποτελούταν από βουλευτές, στελέχη καθώς και μέλη του αντιδικτατορικού αγώνα, βρέθηκε στο χώρο του Επταπυργίου ή διαφορετικά Γεντί Κουλέ, για να τιμήσει τη σημερινή ημέρα μνήμης του Πολυτεχνείου.

Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επέλεξαν το συγκεκριμένο χώρο, κυρίως ως μία συμβολική κίνηση σε έναν τόπο μαρτυρίου. Κρατώντας όλοι ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι και με μήνυμα “Το Πολυτεχνείο Ζει” τίμησαν με έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο τη σημερινή ημέρα, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα!

Στη συμβολική κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών συμμετείχαν και τέσσερα μέλη του αντιδικτατορικού αγώνα, οι Σπύρος Σακέτας, Ρία Καλφακάκου, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Γιάννης Βασιλακάκης.

Ο Χρήστος Δουίτσης, συντονιστής της Α’ ΝΕ Θεσσαλονίκης κατέθεσε στεφάνι, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου, ήρθε σήμερα, σε μία συμβολική κίνηση στον χώρο των πρώην φυλακών Επταπυργίου, που μαρτύρησαν και πολλοί αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα. 47 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα μηνύματα της εξέγερσης εξακολουθούν να είναι επίκαιρα…

Η φετινή επέτειος έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπέφτει με την απόφαση καταδίκης της φασιστικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ως εγκληματικής οργάνωσης, αλλά έχει και μία ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπέφτει με την πανδημική κρίση αλλά και με ένα κρεσέντο κυβερνητικού αυταρχισμού».

Διαβάστε επίσης
ΣΥΡΙΖΑ: "Ολοι φταίνε για το απόλυτο μπάχαλο και το χάος με τα χιόνια, εκτός από τον κ. Μητσοτάκη"

Δείτε αναλυτικά, όλες τις δηλώσεις του κ. Δουίτση

Στη συνέχεια, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτές και μέλη, άφησαν στο χώρο από ένα κόκκινο γαρύφαλλο.

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, τόνισε:
«Η τιμή ανήκει και στους πρώην κρατούμενους που είναι μαζί μας εδώ πέρα. Αυτοί βίωσαν τι σημαίνει αυταρχισμός, η κοινωνία κρίνει σήμερα την κυβέρνηση και θα βγάλει και η ιστορία τα πορίσματά της».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε : «Ο αγώνας για ψωμί, παιδεία, ελευθερία και δημόσια υγεία είναι αγώνας της γενιάς μας. Εμπνεόμαστε από τον αγώνα της γενιάς του Πολυτεχνείου, και δίνουμε τη δική μας μάχη σήμερα, πιο δυναμικά από ποτέ».

Ο Γιάννης Αμανατίδης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης δήλωσε: « Τα μηνύματά τους είναι διαχρονικά και πάντοτε εμπλουτίζουν την καθημερινότητά μας. Ο αγώνας για ψωμί, παιδί, ελευθερία, τιμάται με τους καθημερινούς αγώνες».

Η Θεοδώρα Αυγέρη, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε με τη σειρά της: «Για τους δημοκρατικούς θεσμούς και την υγεία μας. Να ξανανοίξει αυτός ο χώρος, να είναι επισκέψιμος. Να είναι πάντα γεροί εδώ οι σύντροφοι, είναι τέσσερις φυλακισθέντες, εξορισθέντες της περιόδου της χούντας. Για να μιλήσουν σ’ αυτά τα παιδιά, τι σημαίνει δημοκρατία και τι σημαίνει αγώνας».

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Το Πολυτεχνείο ζει, σε αγώνες μας καλεί, κ…. δεν ξεπουλήσαμε».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *