Βραζιλία: Τεράστια επιτυχία της αστυνομίας με την σύλληψη παγκοσμίου φήμης διακινητή ανθρώπων

Βραζιλία

Ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο για παράνομο trafficking.

Ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο για παράνομο trafficking

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας ανακοίνωσε πως συνέλαβε τον Σαϊφουλάχ αλ Μαμούν, που θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους παράνομους διακινητές ανθρώπων στον κόσμο.

Σε κοινή επιχείρηση, που πραγματοποίηθηκε την περασμένη Πέμπτη, με την αμερικανική Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων, η αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε μέλη μίας οργάνωσης που φέρεται να εμπλέκεται σε ένα μεγάλο δίκτυο λαθραίας εισαγωγής μεταναστών στις ΗΠΑ.

Οι αρχές προχώρησαν σε πολλές συλλήψεις στο Σάο Πάουλο, όπου διέμενε ο Αλ Μαμούν και σε άλλες τρεις πόλεις στη χώρα. Επίσης, κατέσχεσαν 42 τραπεζικούς λογαριασμούς, που χρησιμοποιούνταν για να χρηματοδοτηθούν οι παράνομες επιχειρήσεις της ομάδος.

Ο Αλ Μαμούν εισήλθε στη Βραζιλία προ εξαετίας προσποιούμενος τον πρόσφυγα και ζούσε στο Μπρας, μία συνοικία του Σάο Πάουλο, όπου βρίσκουν καταφύγιο μετανάστες απ’ όλον τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός στο τελευταίο "ελεύθερο βράδυ" - Παρεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Αλ Μαμούν φέρεται να φιλοξενούσε στο Σάο Πάουλο ανθρώπους από τη Νοτιοανατολική Ασία, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, την Ινδία, το Νεπάλ και το Πακιστάν. Στη συνέχεια, οργάνωνε τη μεταφορά τους στις ΗΠΑ, μέσα από δίκτυα λαθρεμπόρων που δραστηριοποιούνταν στο Περού, τον Ισημερινό, την Κολομβία, τον Παναμά, την Κόστα Ρίκα, την Νικαράγουα, την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα και το Μεξικό.

Σύμφωνα με τις αρχές της Βραζιλίας, οι Ασιάτες μετανάστες όφειλαν να καταβάλουν 50.000 ρεάις (12.524 δολάρια) για την μεταφορά τους, ενώ ορισμένοι παρέμεναν παράνομα στη Βραζιλία, εξασφαλίζοντας πλαστά έγγραφα. Ορισμένοι μάλιστα, ενώ ανέμεναν τη μεταφορά τους, υφίσταντο συχνά κακομεταχείριση από τους εκμεταλλευτές τους.