Βρέθηκε ο τάφος της Ολυμπιάδας, μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Ιστορική η ανακοίνωση

Ιστορική η ανακοίνωση

Σπουδαία τα νέα για την ελληνική και όχι μόνο ιστορία. Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας, ανακοινώθηκε από τον δρ Θανάση Μπίντα η έρευνά του για τον τάφο της Ολυμπιάδας, μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην εκδήλωση παρούσα και η η αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή που το 1989 ξεκίνησε ανασκαφές στην Αίγυπτο, στην όαση της Σίβας σίγουρη ότι εκεί θα έβρισκε τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν, ο δήμαρχος Κατερίνης Κ. Κουκοδήμος ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα τον τύμβο, ο βουλευτής Φ. Μπαραλιάκος, ο Αν. Δημάρχου κ. Νταντάμης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χατζηχριστοδούλου, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αρχαιολόγοι, Γερμανοί αρχαιολόγοι, φιλόλογοι, άνθρωποι των γραμμάτων και των πολιτιστικών συλλόγων. 

Στην ομιλία της η κ Σουλβατζη αναφέρθηκε στο θέμα «Η σχέση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τη μητέρα του Ολυμπιάδα» και στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των τεκμηρίων και των αποδείξεων ότι η Πιερική γη, και συγκεκριμένα ο Κορινός, φιλοξενεί τον τάφο της Ολυμπιάδας.

Διαβάστε επίσης
Ρωσία: Μαθητές στη Μόσχα ζωγραφίζουν για τον αγώνα του ‘21

Ο Θανάσης Μπίντας, αναφερόμενος στην ιστορία, το γενεαλογικό δένδρο της Ολυμπιάδας και τις αναφορές στα αρχαία κείμενα, παρουσίασε επιγραφές, επιγράμματα, ελεφάντινες προτομές (ευρήματα του τάφου), τη νεκρική κλίνη και τα ανάγλυφα της,έρευνες Αμερικανών και Γερμανών αρχαιολόγων, και τις αναφορές του αρχαιολόγου  Μάνθου Μπέσιου, υπεύθυνου ανασκαφών στην ευρήτερη περιοχή της αρχαίας Πύδνας και τόλμησε να ανακοινώσει αυτό που “δεν τολμούν” οι αρχαιολόγοι.

Το κοινό καθηλωμένο παρακολουθούσε την εισήγηση ξεσπώντας στο τέλος σε θερμό χειροκρότημα.

Στο επίλογο της εκδήλωσης πήρε το λόγο ο ιστορικός και συγγραφέας κ. Γιώργος Ράπτης ο οποίος δήλωσε πεπεισμένος από τα στοιχεία και υπογράμμισε στον Θανάση Μπίντα “ετοιμάσου να δεχτείς επίθεση αμφισβήτησης όπως …είθισται σε όλες τις ανακοινώσεις ειδικά στη Μακεδονία”…. 

Πηγή: OlymposVoice.blogspot.com