Ξεκίνησε στην Τουρκία η δίκη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Για παράνομη είσοδο

Για παράνομη είσοδο

Το σήριαλ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που είχαν κρατηθεί την περασμένη χρονιά από τις τουρκικές Αρχές συνεχίζεται. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα ξεκίνησε η δίκη τους, οι οποίοι τον Μάρτιο του 2018 είχαν περάσει κατά λάθος τα τουρκικά σύνορα και είχαν κρατηθεί από τις τουρκικές Αρχές για περίπου έξι μήνες σε φυλακές της Αδριανούπολης

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το Ειρηνοδικείο της Αδριανούπολης έκανε δεκτό το κατηγορητήριο για τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι θα δικαστούν από την τουρκική Δικαιοσύνη για είσοδο σε «απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή», αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης από δύο έως πέντε χρόνια.

Διαβάστε επίσης
Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη

Στη δίκη που ξεκινά τώρα, έπειτα από την απόρριψη της κατηγορίας για «κατασκοπεία» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι Μητρετώδης και Κούκλατζης θα δικαστούν με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην Τουρκία, παράπτωμα που επισείει ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια στην Τουρκία.

Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης (26) και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης (30) στις καταθέσεις τους, όταν συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές, είχαν υποστηρίξει ότι δεν πρόσεξαν τη συνοριακή γραμμή λόγω του χιονιού.

Πάντως, μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι δικηγόροι τούς είχαν ενημερώσει ότι ενδέχεται να υπάρξει συμψηφισμός της κράτησής τους με την ποινή που ενδεχομένως επιβληθεί τώρα στη δίκη που ξεκινά για παράνομη είσοδο στην Τουρκία.