Ξενοδόχος έδιωξε τους πελάτες και εγκατέλειψε το ξενοδοχείο του

Εξαιτίας του… Ηφαιστείων

Εξαιτίας του… Ηφαιστείων

Φωνή αγωνίας βγάζει ο ιδιοκτήτης της μοναδικής ξενοδοχειακής επιχείρησης που βρίσκεται στο ορεινό χωριό Σέττα Ευβοίας που βρίσκεται αποκλεισμένο από τα χιόνια εδώ και δύο 48ωρα.

Ο Παναγιώτης Τσιλίκουνας που διευθύνει την οικογενειακή επιχείρηση του ξενοδοχείο Σέττα – Αλώνια κάνει έκκληση προς κάθε κατεύθυνση ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι κατεστραμμένες υποδομής στο χωριό και κυρίως να ανοίξει ο δρόμος και να επισκευαστούν οι βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

«Δικαιώθηκα που έφυγα»

Όπως αποκάλυψε μάλιστα την Κυριακή το βράδυ 5 Ιανουαρίου μόλις ξεκίνησε και η χιονόπτωση και ενόψει των δυσοίωνων προβλέψεων των μετεωρολόγων αναγκάστηκε να διώξει τους πελάτες του και να εγκαταλείψει την ξενοδοχειακή του επιχείρηση. Δυστυχώς δικαιώθηκε και από την Αμάρυνθο που βρίσκεται κάνει έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες αρχές ώστε να βοηθήσουν τους συμπολίτες του που είναι αποκλεισμένοι:

Ημασταν γεμάτοι από πελάτες αλλά πήραμε την οδυνηρή απόφαση να κλείσουμε το ξενοδοχείο. Σε κάποιους φάνηκε υπερβολική η απόφαση μας αλλά μετά τα γεγονότα δυστυχώς αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Ξέρουμε πως δεν υπάρχουν υποδομές και σε κάθε κακοκαιρία αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Δεν θα μπορούσα να ρισκάρω την ασφάλεια των πελατών και των μελών της οικογένειας μου που εργαζόμαστε όλοι στην επιχείρηση. Από την άλλη όμως λυπάμαι και κλαίω για όσα βιώνουμε μέσα στο 2020», λέει αρχικά ο Παναγιώτης Τσιλικούνας και εξηγεί:

«Ανησυχώ για τους αποκλεισμένους»

«Είναι γνωστό πως η Σέττα είναι το πιο ορεινό χωριό της Εύβοιας. Είναι από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας αλλά δυστυχώς και το πιο ξεχασμένο. Ενώ θα έπρεπε να ήμασταν ο πρώτος χειμερινός προορισμός όλης της Εύβοιας και της Αθήνας φτάνουμε σε σημείο να εγκαταλείπουμε τις επιχειρήσεις μας και να φεύγουμε μαζί με τους πελάτες σαν κυνηγημένοι. Οι δρόμοι κλείνουν με το πρώτο χιόνι.

Ο κεντρικός δρόμος ανήκει στην Περιφέρεια και οι υπόλοιποι στο Δήμο. Δεν επαρκούν τα μηχανήματα; Δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μηχανήματα για να ανοίξουν τους δρόμους; Δεν ξέρω τι απ όλα ισχύει και δε με ενδιαφέρει κιόλαςΜε. Αυτό που με ενδιαφέρει και με ανησυχεί είναι η ταλαιπωρία των συμπολιτών μου που βρίσκονται αποκλεισμένοι και περνούν δύσκολες ώρες. Οι άνθρωποι επάνω είναι δύο μέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Δεν έχουν ούτε ρεύμα για να μιλήσουν στα κινητά τους τηλέφωνα».

«Το χωριό έχει ενάμιση μέτρο χιόνι»

Όπως αποκάλυψε ο Παναγιώτης Τσιλίκουνας στο ethnos.gr ακόμα και η νέα πρόεδρος της κοινότητας, η Ευαγγελία Αργύρη είναι η πρώτη που περνάει τις μεγαλύτερες δυσκολίες και λέει: «Η κυρία Αργύρη είναι ήρωας. Εχει τρία παιδιά, ο μπαμπάς της είναι με οξυγόνο όπως και ένας ακόμα γέροντας στο χωριό. Παλεύει μόνη της. Διατηρεί και μία ταβέρνα που φυσικά όπως και οι υπόλοιπες τρεις ταβέρνες του χωριού είναι κλειστές και αποκλεισμένες.

Από το απόγευμα δε μου απαντούν στα τηλέφωνα και άλλοι άνθρωποι που ξέρω πως είναι αποκλεισμένοι και είναι μεγάλης ηλικίας. Ανησυχώ. Κάθομαι εδώ στην Αμάρυνθο και κυριολεκτικά κάθομαι πάνω στα κάρβουνα. Περιμένω πως και πως το πρώτο φως της ημέρας αύριο για να κάνω μία προσπάθεια να ανέβω στο χωριό. Αυτή τη στιγμή ο δρόμος για τη Σέττα αλλά και μέσα το χωριό έχει ενάμιση με δύο μέτρα χιόνι».

«Κάνω έκκληση»

Και ο ξενοδόχος καταλήγει: «Σαν επαγγελματίας, σαν Ελληνας πολίτης και σαν οικογενειάρχης κάνω έκκληση σε όλους τους υπευθύνους να απεγκλωβίσουν άμεσα το χωριό και να σκύψουν πάνω στα προβλήματα μας. Μία περιοχή που έπρεπε να είναι πόλος έλξης χειμερινού τουρισμού είναι πηγή προβλημάτων. Είναι αδιανόητο να φεύγουν οι κάτοικοι του χωριού με κάθε κακοκαιρία».

«Δεν είχαν να πλυθούν οι πελατές»

Όπως είπε ο Παναγιώτης Τσιλικούνας το χωριό δεν έχει προβλήματα μόνο στην κακοκαιρία αλλά και στην… καλοκαιρία: «Προβλήματα είχαμε τα τελευταία χρόνια και με το νερό. Σε ένα χωριό που βρίσκεται στα 750 μέτρα υψόμετρο και οι πηγές περνάνε μέσα από τις αυλές των σπιτιών αναγκαστήκαμε να βάλουμε όλοι δεξαμενές νερού για να λύσουμε το πρόβλημα. Διώχναμε τους πελάτες από το ξενοδοχείο επειδή δεν είχαν να πλυθούν. Ευτυχώς με τις προσπάθειες και της Ευαγγελίας Αργύρη από το Σεπτέμβριο δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με το νερό. Ελπίζω να λυθούν τα προβλήματα και να μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση στο χωριό μας το συντομότερο».

Πηγή: www.ethnos.gr