Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για το ελληνικό ποδόσφαιρο

νομοσχέδιο Βουλή, αντισηπτικών, τροπολογία Γλέζος προϋπολογισμός

Πριν από λίγο

Πριν από λίγο

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία για τις ποινές περί πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο, με 156 βουλευτές εκ των 246 να ψηφίζουν υπέρ και 90 κατά. Κανένας βουλευτής δεν ψήφισε «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία, την οποία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Νέα Δημοκρατία είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας πριν από την ψηφοφορία, με πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος να τονίζουν πως «όποιος καταψηφίζει, διαγράφεται» και να συμπληρώνουν πως δεν θα γίνουν ανεχτές ούτε απουσίες από την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μόνο οι δικαιολογημένα απόντες συγχωρούνται» είναι το μήνυμα που έστειλε το Μαξίμου, με αποδέκτες κυρίως τους βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας και της περιφέρειας Πειραιά.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, πηγαίνοντας να ψηφίσει μετά τη διακοπή της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε:

«Πάμε να δούμε αν είναι πέναλτι».

Αυγενάκης: Ο νόμος είναι σαφής 

Ο αρμόδιος υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης που προσκλήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βουλή, σε επιτροπή που συζητούσε τη συμφωνία αθλητικής συνεργασίας Ελλάδας -Ιαπωνίας, ήταν κατηγορηματικός.

Διαβάστε επίσης
Στη Βουλή η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την πανδημία

Ανέφερε ότι δεν χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Επιτροπής για τον ορισμό των μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Όπως είπε, ο νόμος είναι σαφής: «Αν είχαμε κάνει λάθος θα το παραδεχόσασταν και θα κάναμε τα πάντα για να επανέλθει ο σεβασμός και η πίστη στους κανόνες», ανέφερε μάλιστα επί λεξει.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, έκανε λόγο για «σαφή παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου και υπονόμευση του πρωταθλήματος», ενώ από το ΚΙΝΑΛ ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι «δεν χρειάζονται εκπτώσεις στη νομοθεσία χάριν σκοπιμοτήτων και ότι η κοινωνία απαιτεί νομιμότητα και διαφάνεια και όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης ανέφερε ότι οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο αναδύουν τη σήψη και τη διαπλοκή που υπάρχει στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

Για πυροδότηση του κλίματος κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο Κωνσταντίνος Μπούμπας από την Ελληνική Λύση, ενώ η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ 25 απέφυγε να τοποθετηθεί στην υπόθεση, ζητώντας εφ´όλης της ύλης συζήτηση για τον ελληνικό αθλητισμό.