Υποχρεωτικός εμβολιασμός: “Οχι επί του παρόντος στην επέκταση”

ΔΕΘ Πλατφόρμα εμβολιασμών Δημοσκόπηση υποχρεωτικός εμβολιασμός

Ο Ακης Σκέρτσος αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός – κορονοϊός: Για τις επόμενες κινήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον εμβολιασμό αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος στην ΕΡΤ.

Είπε μεταξύ άλλων πως «βλέπουμε τον τελευταίο καιρό μια αυξανόμενη τάση εμβολιασμού στο υγειονομικό προσωπικό. Ξέρουμε ότι έχουν βάλει πλάτη όλο αυτό το διάστημα και έχουν στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρέπει όλοι οι υγειονομικοί να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών που καλούνται να περιθάλψουν. Αυτό είναι μια απαράβατη αρχή. Συνεπώς, από την πρώτη του μηνός θα τεθεί σε εφαρμογή η υποχρεωτικότητα. Όσοι υγειονομικοί – και δεν είναι πολλοί, ένα 10% σε νοσηλευτικό προσωπικό- δεν έχουν εμβολιαστεί θα τεθούν σε αναστολή εργασίας. Θα υπάρξει επιστροφή του μισθού που έχει προκαταβληθεί στα τέλη Αυγούστου»

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Σκέρτσος, «όσοι τεθούν σε αναστολή και εμβολιαστούν στη συνέχεια, όταν επιστρέψουν, δεν είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις. Οι ανάγκες του συστήματος υγείας θα έχουν αλλάξει και είναι πολύ πιθανό να τεθούν σε άλλες θέσεις εντός του συστήματος υγείας».

Σε ό, τι αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολισμού, ο κ. Σκέρτσος επανέλαβε πως υπάρχουν επάνω στο τραπέζι προτάσεις για την επέκταση της, ωστόσο, διευκρίνισε ότι «δεν είναι της παρούσης». Δήλωσε ότι «σε αυτήν την φάση πρέπει να αφήσουμε να λειτουργήσουν τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, να φέρουν τα αποτελέσματα τους. Βλέπουμε ότι υπάρχει μία αυξανόμενη τάση για τον εμβολιασμό, από τις 16 Αυγούστου και μετά έχουν αυξηθεί σημαντικά τα νέα ραντεβού και καλούμε τον κόσμο να επιλέξει αυτήν την υπεύθυνη στάση για την προστασία της υγείας του».

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα - Πως θα λειτουργήσουν τον Δεκέμβριο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *