Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στη Βουλή η τροπολογία – Αναστολή χωρίς όριο, όχι στις απολύσεις

ΔΕΘ Πλατφόρμα εμβολιασμών Δημοσκόπηση υποχρεωτικός εμβολιασμός

Κατατίθεται άμεσα στο σώμα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στη Βουλή θα κατατεθεί άμεσα η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και θα αφορά τις ήδη γνωστές κατηγορίες, δηλαδή σε υγειονομικούς και εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δε θα αφορά εκπαιδευτικούς ή άλλους εργαζόμενους, αλλά μόνο όσους απασχολούνται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ, που πρέπει να έχουν εμβολιαστεί έως 16 Αυγούστου και στους εργαζόμενους σε υγειονομικές δομές, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που πρέπει να έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση και να έχουν προγραμματίσει τη δεύτερη έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Στην τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή, ίσως και μέσα στην ημέρα, θα αναφέρεται ότι δεν θα υπάρχει χρονικό όριο για τους εργαζόμενους που αρνούνται να εμβολιαστούν και θα βγαίνουν σε αναστολή εργασίας.

Οι εργαζόμενοι που θα τίθενται σε αναστολή θα παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών, που σημαίνει πως δεν θα έχουν ούτε ασφαλιστική κάλυψη.

Διαβάστε επίσης
Τα δικαστήρια λειτουργούν κανονικά από σήμερα σε όλη τη χώρα (ΦΩΤΟ)

Δεν υπάρχει καμία σύνδεση με απολύσεις, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ούτε και προβλέπεται (σε ό,τι αφορά στο Δημόσιο) παραπομπή στο πειθαρχικό.

Ο εργαζόμενος θα είναι, επίσης, υποχρεωμένος να ενημερώνει αν έχει κάνει το εμβόλιο ή όχι.

Για τις θέσεις που θα μείνουν κενές από ανεμβολίαστους εργαζόμενους, μπορούν να γίνονται προσλήψεις με τρίμηνες συμβάσεις.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *