Υπουργείο Παιδείας: Τηλεκπαίδευση στις περιοχές που θα μείνουν κλειστά τα σχολεία

σχολεία

Για λόγους ασφάλειας των μαθητών

Η κακοκαιρία «Ελπίς» σαρώνει τη χώρα και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις τη Δευτέρα καταφτάνει νέο σφοδρότερο κύμα με πυκνές χιονοπτώσεις και παγετό. Τα έντονα φαινόμενα αναμένονται να αρχίσουν να κλιμακώνονται από απόψε, γεγονός που προϊδεάζει για κλείσιμο σχολείων για λόγους ασφάλειας των μαθητών.

Οι σχετικές αποφάσεις αναμένονται να ληφθούν σε λίγες ώρες από τις κατά τόπους Περιφέρειες.

Ωστόσο, αν και τα σχολεία θα μείνουν κλειστά, οι μαθητές θα κάνουν μάθημα κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Κόπτσης ανακοίνωσε:

«Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβαθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Διαβάστε επίσης  Επίθεση από χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων - Τι θα γίνει με τις εξετάσεις στα Λύκεια

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *