Ζέρβας: «Δουλεύουμε την αμφιδρόμηση της Ίωνος Δραγούμη»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλά για τα θέματα της πόλης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλά για τα θέματα της πόλης

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος, όπως τόνισε, έχει στα πλάνα του την αμφιδρόμηση της Ίωνος Δραγούμη.

Ερωτηθείς αρχικά για το Μετρό Θεσσαλονίκης και τον σταθμό Βενιζέλου, ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι «Η Βενιζέλου θα μείνει κλειστή για τέσσερις μήνες. Σε κάθε περίπτωση δουλεύουμε και το σενάριο της αμφιδρόμησης της Ίωνος Δραγούμη. Εκπονείται κυκλοφοριακή μελέτη από την Αττικό Μετρό και στέλνεται στην Περιφέρεια για να δώσει την άδεια. Να έχουμε αυτή την εναλλακτική γιατί η Βενιζέλου θα είναι εδώ για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, δεν τελειώνει» είπε, συνεχίζοντας:

«Πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Αυτό συζητούσαμε και χθες με τον πρωθυπουργό. Αυτή την στιγμή ξεκινάμε την διαπραγμάτευση μεταξύ του αναδόχου και της Αττικό Μετρό, να μας δώσει το χρονοδιάγραμμα, να δεσμευτεί και να προχωρήσουμε μετά και την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που θα το εγκρίνει και να ξεκινήσουμε τις εργασίες στη Βενιζέλου για να είμαστε σίγουροι ότι το έργο θα τελειώσει».

Διαβάστε επίσης
Καλαμαριά: Μεγάλη φωτιά σε ταβέρνα - Στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Αναφερόμενος και στην παλιά παραλία και στο «deck», είπε πως το έργο βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης και τόνισε ότι «Θα είναι μια ελαφριά κατασκευή. Έχει μάλλον εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, το συζητάμε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο προϋπολογισμός ίσως να είναι γύρω στα 5 εκατ. με κάποια έκπτωση γύρω στα 3 με 3.5 εκατ. ευρώ».

Συνεχίζοντας με το θέμα της παλιάς παραλίας και την επέκταση της τόνισε ότι «Πρέπει να υπάρχουν κανόνες για το τι τραπεζοκαθίσματα θα έχουμε. Για όποιον δεν το εφαρμόσει, θα υπάρξει ποινή».

Πηγή: thessnews.gr