Η παραλία Τούμπα που… ανακάλυψαν οι Θεσσαλονικείς για τον περίπατό τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Η παραλία Τούμπα στην Επανομή

Βρίσκεται στην περιοχή της Επανομής, είναι έρημη και αναξιοποίητη

Πόσοι από τους Θεσσαλονικείς γνωρίζουν ή έχουν επισκεφθεί την παραλία Τούμπα, που βρίσκεται στην περιοχή της Επανομής και συγκεκριμένα κοντά στο Μεσημέρι.

Η παραλία, που την αποκαλούν Τούμπα, λόγω μίας τούμπας (ανάχωμα) που υπάρχει στο σημείο, είναι μία έρημη παραλία, εντελώς αναξιοποίητη, με εύκολη μεν πρόσβαση, χωρίς όμως ιδιαίτερες διόδους προς αυτήν.

Η παραλία Τούμπα στην Επανομή

Το τελευταίο διάστημα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχει γίνει γνωστή κυρίως σε περιπατητές αλλά και σε ανθρώπους που θέλουν να ασκηθούν και τους αρέσει να ανακαλύπτουν καινούρια σημεία. Η καραντίνα λοιπόν γεννά ιδέες, και όπως συνειδητοποιούμε, και νέα μέρη, είτε στη θάλασσα είτε στο βουνό, που άλλοτε τα προσπερνούσαμε και δε τα δίναμε σημεία ή πολύ απλά, δεν τα γνωρίζαμε.

Η παραλία Τούμπα στην Επανομή

Η παραλία Τούμπα, ή Τούμπα Μεσημέρι, ή παλαιότερα παραλία Μεσημερίου, βρίσκεται όπως προαναφέραμε στην περιοχή της Επανομής (5΄ λεπτά), στο δρόμο που παίρνουμε από την Επανομή προς τη Ν. Καλλικράτεια (Α/Δ Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανίων) στο ύψος του χωριού Μεσημέρι.

Βρίσκεται κοντά στο σημείο που είναι η κατασκήνωση Ναυτοπροσκόπων Επανομής, στο παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου.

Διαβάστε επίσης
Lockdown: 141 "καμπάνες" για τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη

Το παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στην περιοχή της Επανομής

Για όσους λοιπόν θέλουν να ανακαλύψουν αυτή την παραλία, αρκεί να γνωρίζουν πως έχει μεγάλη έκταση, είναι αμμουδερή και αυτή την περίοδο (περίοδος που την επισκεφθήκαμε) είναι αρκετά καθαρή. Είναι ιδανική για έναν ήρεμο περίπατο, όπου θα απολαύσετε τον ήχο του κύματος, καθώς επίσης τη μυρωδιά και τα υπέροχα χρώματα της θάλασσας, ανάλογα με την ώρα που θα την επισκεφθείτε. Αν είστε τυχεροί θα βρείτε και αρκετά κοχύλια…

Κοχύλια στην παραλία

Το καλοκαίρι δεν είναι λίγοι αυτοί που την επιλέγουν για ένα ήρεμο μπάνιο, ωστόσο είναι εντελώς ανεκμετάλλευτη.

Η παραλία Τούμπα στην Επανομή

Σίγουρα θα σας κάνουν εντύπωση οι οικίες που θα συναντήσετε ακριβώς πάνω από την παραλία και η εύκολη πρόσβαση που έχουν σ’ αυτήν, ωστόσο είναι ένα θέμα που δεν θα ασχοληθούμε στο παρών άρθρο. Αρκεί να αναφέρουμε πως κατά το παρελθόν έχουν προκύψει κάποια προβλήματα και έχουν γίνει διάφορες καταγγελίες. Θα επανέλθουμε…

Η παραλία Τούμπα στην Επανομή Η παραλία Τούμπα στην Επανομή

Δείτε επίσης: Η πιο όμορφη διαδρομή για περπάτημα στην πόλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η παραλία Τούμπα στην Επανομή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *