Ονειρική απόδραση σε ένα καταπράσινο περιβάλλον μία ανάσα από τη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη Φίλυρο 3 Πλατάνια απόδραση

Για αξέχαστους περιπάτους, ποδηλατάδα και πικ νικ στο Φίλυρο

10 περίπου χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα ανακαλύψετε έναν μικρό καταπράσινο παράδεισο!

Η όαση πρασίνου βρίσκεται στο Φίλυρο, μία ανάσα από τη Θεσσαλονίκη και ενδείκνυται για αξέχαστους περιπάτους, βόλτες με ποδήλατο, χαλάρωση και ηρεμία καθώς και πικ νικ.

Πρόκειται για την περιοχή «3 Πλατάνια» στο πανέμορφο δάσος Αμαδρυάς του Φιλύρου.

Θεσσαλονίκη Φίλυρο 3 Πλατάνια απόδραση

Ενα σημείο που γνωρίζουν πολύ καλά οι κάτοικοι και επιλέγουν για τις βόλτες τους, τη γυμναστική τους και τις κοντινές τους αποδράσεις.

Τελευταία όμως ολοένα και περισσότεροι λάτρεις της φύσης και όχι μόνο, είτε από τις γύρω περιοχές, είτε από τη Θεσσαλονίκη, επισκέπτονται την περιοχή και απολαμβάνουν μαζί με τις δραστηριότητές τους και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

Το δάσος Αμαδρυάς, που βρίσκεται στα όρια του Φιλύρου, αποτελούσε και αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο για τη φυσιογνωμία του.

Το άλσος που έχει ενταχθεί στο βορειοδυτικό τμήμα του και το ρέμα που διέρχεται μεταξύ των δύο οριοθετημένων τμημάτων του οικισμού, προσδίδουν έντονα την αίσθηση του φυσικού στοιχείου.

Απολαμβάνοντας τη διαδρομή λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη

Οπως θα δείτε τόσο στο βίντεο όσο και στις φωτογραφίες του Thes.gr, η διαδρομή, περπατώντας στα «3 Πλατάνια» είναι μοναδική.

Διαβάστε επίσης
Χιονίζει τώρα γύρω από την Θεσσαλονίκη

Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθείτε, όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομά της, πως υπάρχουν πλατάνια, ενώ το δάσος του Φιλύρου με την ξεχωριστή ομορφιά του και τα πανύψηλα δέντρα του «απλώνεται» δεξιά και αριστερά σας.

Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος, η κίνηση όμως ελάχιστη, και σε μεγάλο μέρος υπάρχει φωταγώγηση. Σε όλο το μήκος υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, ενώ κάποια στιγμή θα συναντήσετε και το μικρό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Απολαμβάνοντας την πεζοπορία ή τη βόλτα με ποδήλατο, ο ήχος των πουλιών θα σας συντροφεύει ενώ καλαίσθητες πινακίδες κατά μήκος της διαδρομής στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στον επισκέπτη και υπενθυμίζουν το σεβασμό που πρέπει να δείξουμε στο δάσος!

Θεσσαλονίκη Φίλυρο 3 Πλατάνια απόδραση

Αν επιθυμείτε μία κοντινή ξεχωριστή απόδραση από τη Θεσσαλονίκη, για εσάς και τα παιδιά σας, τότε όταν βρεθείτε εκεί θα συνειδητοποιήσετε πως μόλις ανακαλύψατε έναν καινούριο κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *