Πότε θα γεμίσουν και πάλι νερό τα σιντριβάνια στη Θεσσαλονίκη;

Θεσσαλονίκη συντριβάνι

Παραμένουν άδεια και η εικόνα τους προκαλεί θλίψη

Σε μια πόλη όπως είναι η Θεσσαλονίκη δεν είναι εύκολο τους θερινούς μήνες να βρεις μερικές γωνιές δροσιάς για να πάρεις μια ανάσα.

Ακόμη και αν δεν μπορείς να βρεις δέντρα, ένα σιντριβάνι θα μπορούσε να προσφέρει μια ανακούφιση. Η Θεσσαλονίκη όμως δεν έχει ούτε αυτό…

Εχετε προσέξει πως δύο και πλέον χρόνια τα σιντριβάνια της πόλης – όσα είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου – έχουν στερέψει; Και όμως. Τα σιντριβάνια που υποτίθεται πως θα έπρεπε να είναι γεμάτα από νερό, είναι άδεια και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι εστίες μόλυνσης. Το ιστορικό Σιντριβάνι στην ομώνυμη πλατεία, το σιντριβάνι στη Ναυαρίνου, στα Λαδάδικα, στη Πλατεία Αθωνος και τόσα άλλα, παραμένουν άδεια.

Η σύμβαση με την εταιρεία που είχε αναλάβει την συντήρησή τους έχει λήξει από την εποχή της δημαρχίας του Γιάννη Μπουτάρη. Το θέμα χειρίζεται τον τελευταίο ένα χρόνο η νέα διοίκηση ωστόσο ακόμη το θέμα δεν έχει λυθεί.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Αλλάζει σήμερα ο χάρτης της πανδημίας στην Ελλάδα

Αρχικά, υπήρξε ενδιαφέρον από δύο εταιρείες που πήραν μέρος στον σχετικό διαγωνισμό. Και αφού επιλέχθηκε η μία, υπήρξε προσφυγή στα δικαστήρια από τη δεύτερη. Εν τέλει, η υπόθεση τελεσιδίκησε και πλέον αναμένεται από το Ελεγκτικό Συμβούλιο η επικύρωση της σύμβασης.

“Αν υπάρξει απόφαση μέσα στον Αύγουστο, τότε άμεσα ξεκινούν οι εργασίες”, είπε στο Thes.gr ο αντιδήμαρχος, Μάκης Κυριζίδης που σημείωσε πως το θέμα έτρεξε άμεσα από την πρώτη μέρα που ανέλαβε η νέα διοίκηση.

Ομως κι αυτό το καλοκαίρι τα σιντριβάνια στη Θεσσαλονίκη μόνο… σιντριβάνια δε θύμιζαν, κι όσοι έμειναν στην πόλη τις ζεστές ημέρες δεν μπόρεσαν να χαρούν έστω την εικόνα του τρεχούμενου νερού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *