Σπάνιο θέαμα με φλαμίνγκο στην Επανομή (ΒΙΝΤΕΟ)

υδροβιότοπος Επανομής Επανομή φλαμίνγκο Αλυκές Πάλιουρα

Ενας σημαντικός υδροβιότοπος στις Αλυκές

Πανέμορφα φλαμίνγκο απολαμβάνουν τις βόλτες τους στη θαλάσσια περιοχή, Αλυκές, στην Επανομή και μας χαρίζουν σπάνιες εικόνες.

Η Επανομή αλλά και ολόκληρη η περιοχή του δήμου Θερμαϊκού κρύβουν μικρές και μεγάλες εκπλήξεις, που αξίζει να τις ανακαλύψετε.

Αλυκές Πάλιουρα υδροβιότοπος Επανομής Επανομή

Ολοι λίγο πολύ θα έχετε ακούσει για τον Υδροβιότοπο Επανομής, ο οποίος βρίσκεται στο ακρωτήρι Μύτικας και αποτελείται από μια αβαθής παράκτια λιμνοθάλασσα με υφάλμυρα νερά, αμμώδη ακτή, χειμάρρους, αλμυρόβαλτο και αμμοθίνες.

Αλυκές Πάλιουρα υδροβιότοπος Επανομής Επανομή φλαμίνγκο

Η περιοχή αποτελεί «Καταφύγιο άγριας ζωής», όπου αναπαράγονται συνολικά κάτι παραπάνω από 186 είδη πουλιών και εντάσσεται εντάσσονται στο Δίκτυο NATURA 2000 (Οδηγία 92/43/ΕΟΚ).

4 ωστόσο περίπου χιλιόμετρα νότια της Επανομής, ανάμεσα στην Επανομή και τη Μηχανιώνα, θα συναντήσετε ακόμη μία λιμνοθάλασσα, ακόμη έναν υδροβιότοπο, ο οποίος επεκτείνεται στη θαλάσσια περιοχή που ονομάζεται Αλυκές, ή λιμνοθάλασσα Πάλιουρα.

Την προσοχή θα τραβήξουν από το δρόμο ακόμη, τα πανέμορφα και ψιλόλιγνα φλαμίνγκο που απολαμβάνουν αμέριμνα τις βόλτες τους. Στην περιοχή μπορείτε να βρεθείτε και με λεωφορείο, καθώς 500 περίπου μέτρα από το σημείο βρίσκεται και στάση του ΟΑΣΘ.

Αλυκές Πάλιουρα

Το καλοκαίρι πολλοί επιλέγουν την περιοχή για το μπάνιο τους καθώς η τοποθεσία είναι πανέμορφη.

Πριν λίγες ημέρες εθελοντές καθάρισαν τις παραλίες Αλυκές και Πάλιουρα στην Επανομή, με πρωτεργάτες τις οργανώσεις οι «Φίλοι Φαναρίου-Natura Επανομής» και «Save Your Hood Thessalonliki», κάτι που θα επαναλάβουν.

υδροβιότοπος Επανομής Επανομή

Αλυκές Πάλιουρα υδροβιότοπος Επανομής Επανομή φλαμίνγκο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *