Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης οι κινέζικοι δράκοι!

Το Σάββατο (11/02) η πόλη θα υποδεχθεί την κινέζικη Πρωτοχρονιά και την έλευση του έτους του πετεινού

Η Κίνα έρχεται στη… Θεσσαλονίκη και η πόλη πλημμυρίζει από ήχους, χρώματα και γεύσεις της μακρινής χώρας. Το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, από την πλατεία της ΧΑΝΘ έως την οδό Αισώπου, στην περιοχή του νέου σιδηροδρομικού σταθμού, τη λεγόμενη Chinatown, θα πραγματοποιηθούν δρώμενα της κινέζικης παράδοσης, υπό τους ήχους των τυμπάνων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που ετοιμάζουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, οι εκπρόσωποι της κινέζικης κοινότητας και η ΔΕΘ & HELEXPO. Πρόκειται ουσιαστικά για το εναρκτήριο λάκτισμα μιας σειράς πρόδρομων εκδηλώσεων της 82ης ΔΕΘ, όπου η Κίνα θα είναι η τιμώμενη χώρα.

Στις 10 το πρωί, στη νότια πύλη της ΔΕΘ, ο εθνικός εκθεσιακός φορέας καλωσορίζει την Κίνα, σε μια εκδήλωση που θα περιλαμβάνει παρέλαση κινέζικων δράκων, επίδειξη Κουνγκ-Φου και κινέζικα έθιμα. Στην ίδια εκδήλωση θα αποκαλυφθεί και το σύμβολο της ελληνοκινεζικής συνεργασίας, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΔΕΘ-HELEXPO.

Στη συνέχεια, η γιορτή θα μεταφερθεί στην οδό Αισώπου, όπου το χρώμα της κινέζικης κοινότητας της Θεσσαλονίκης είναι έντονο. Εκεί οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με την κινέζικη κουζίνα και να γίνουν κοινωνοί του κλίματος της αυθεντικής κινέζικης Πρωτοχρονιάς.

LOGO 1

Στη 1 το μεσημέρι, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με το 2ο Ελληνοκινεζικό Forum, παρουσία του δημάρχου του κεντρικού δήμου, Γιάννη Μπουτάρη, του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Zou Xiaoli, του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα και του δημάρχου Μαραθώνα και προέδρου της Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, Ηλία Ψινάκη.

Στις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τελετή λήξης των εκδηλώσεων για την κινέζικη Πρωτοχρονιά στην Πλατεία Αριστοτέλους, με παρέλαση κινέζικων δράκων, επίδειξη Κουνγκ-Φου και πολλή μουσική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *