Θερμαϊκός με ψάρια, καβούρια και… πατίνια (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Η όμορφη και η άσχημη πλευρά της παραλίας της Θεσσαλονίκης

Η όμορφη και η άσχημη πλευρά της παραλίας της Θεσσαλονίκης

Μια βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσει κανείς την ημέρα του. Η θάλασσα από τη μία, το όμορφο τοπίο της πόλης από την άλλη, μετατρέπει τον περίπατο σε μια όμορφη εμπειρία.

Περπατώντας δίπλα από τον Θερμαϊκό Κόλπο, στο πλακόστρωτο της παραλίας, μπορείτε να δείτε ερασιτέχνες ψαράδες που με τα καλάμια τους περιμένουν να… τσιμπήσει το αγκίστρια και να πιάσουν κάποιο ψάρι. Με μία πιο προσεκτική ματιά, αν το επιτρέπει ο καιρός και τα νερά, μπορείτε να διακρίνετε και καβούρια που φωλιάζουν ανάμεσα στις πέτρες. Λίγο πιο μακριά, τα καράβια μπαινοβγαίνουν στο λιμάνι, ενώ κωπηλάτες κάνουν την καθημερινή τους προπόνηση.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Λειτουργεί και πάλι το συντριβάνι στο πάρκο Ξαρχάκου (ΦΩΤΟ)
thessaloniki paralia

Ο Θερμαϊκός όμως, συχνά-πυκνά, αλλάζει χρώμα. Άλλοτε καφετί, άλλοτε κόκκινο, η θάλασσα αλλάζει χρώμα σε σημεία δίπλα στην παραλία, χαλώντας τις εικόνες και προκαλώντας ερωτηματικά, παρότι ορισμένοι ειδικοί κάνουν λόγο για φυσικά φαινόμενα.

thessaloniki paralia
thessaloniki paralia

Αυτό που σίγουρα δεν κάνει η φύση, είναι να ρίχνει ηλεκτρικά πατίνια στη θάλασσα, όπως είχε αναδείξει το Life-Events.gr, με την προβληματική κατάσταση να είναι εμφανής σε μεγάλο κομμάτι της παραλίας.

Στα νερά της Θεσσαλονίκης μπορείτε να δείτε πολλά όμορφα αλλά και περίεργα πράγματα. Αυτή η διαδρομή στην παραλία δεν παύει να είναι από τις αγαπημένες πολλών και δε θα σταματήσει να είναι από τα πλέον δημοφιλή της πόλης.

thessaloniki paralia
thessaloniki paralia