Το νέο… απόκτημα της Ρωμαϊκής Αγοράς

Τα εγκαίνια της νέας περιόδου της λειτουργίας του με ρεσιτάλ πιάνου

Μετά από δύο χρόνια, που παρέμενε κλειστό εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων, το μουσείο της Ρωμαϊκής Αγοράς ανοίγει και πάλι τις πύλες του για να υποδεχθεί το κοινό της πόλης κια όχι μόνο.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης εγκαινίασε χθες τη νέα περίοδο λειτουργίας του με ρεσιτάλ πιάνου της Marianne Libis Wandersleben και του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους.
Ο αρχαιολόγος της εφορίας αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Καρλιάμπας μιλάει στην κάμερα του Life-Events.gr για τους λόγους που παρέμενε κλειστό το μουσείο ενώ ξεκαθάρισε πως είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην ιστορία του χώρου της αγοράς.

0203romaik agora 3

Οπως αναφέρει και η εφορία αρχαιοτήτων σε σχετική ανακοίνωσή της: «Φιλοδοξία αυτής της εκδήλωσης ήταν το ρεσιτάλ να αποτελέσει την αφετηρία για μια σειρά πολιτιστικών και επιστημονικών δράσεων στο συγκεκριμένο χώρο και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ της Εφορείας μας και άλλων πολιτιστικών και επιστημονικών φορέων».
Το μουσείο της Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης φιλοξενείται στο σύγχρονο υπόγειο κτήριο που κατασκευάστηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό στο δυτικό τμήμα του αρχαιολογικού χώρου. Το κτήριο οργανώνεται σε τρεις βασικές αρχιτεκτονικές ενότητες: τον προθάλαμο – χώρο εισόδου, την κεντρική αίθουσα με τους δύο πλευρικούς διαδρόμους και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

0203romaik agora 1

Η είσοδος των επισκεπτών πραγματοποιείται από την Κρυπτή Στοά, ενώ η έξοδος από το κλιμακοστάσιο που οδηγεί στο βορειοδυτικό τμήμα της πλατείας του αρχαιολογικού χώρου.
Η κατασκευή του κτηρίου και η οργάνωση της έκθεσης έγινε από την ΙΣΤ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Ελληνικού Δημοσίου.

0203romaik agora 2

0203romaik agora 4

0203romaik agora 5

0203romaik agora 6

0203romaik agora 7

0203romaik agora 8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *