Τοπίο εγκατάλειψης γύρω από το πρώην Νοσοκομείο «Παναγία» στην Καλαμαριά (ΒΙΝΤΕΟ)

εγκατάλειψη νοσοκομείο Παναγία Νέα Κρήνη Καλαμαριά

Εγκαταλελειμμένα κτίρια, κουφάρια από βάρκες και απόκοσμη ησυχία

Οι εικόνες εγκατάλειψης γύρω από το πρώην Νοσοκομείο «Παναγία» που βρίσκεται στη Νέα Κρήνη στην Καλαμαριά, επισκιάζουν δυστυχώς τη φυσική ομορφιά και το γραφικό τοπίο της περιοχής.

Τα σημάδια παρακμής είναι εμφανή γύρω από το πρώην Νοσοκομείο «Παναγία» στην Καλαμαριά, το οποίο επίσης αφέθηκε στην τύχη του όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να αξιοποιηθεί, με οποιονδήποτε τρόπο.

Υπενθυμίζουμε πως το κτίριο του παλαιού νοσοκομείου «Παναγία» στη Νέα Κρήνη έκλεισε το 2013 και έτσι εγκαταλείφθηκε και ερήμωσε.

εγκατάλειψη νοσοκομείο Παναγία Νέα Κρήνη Καλαμαριά

Με την πάροδο του χρόνου έγινε βορά στα χέρια επιτήδειων, λεηλατήθηκε και καταστράφηκε (μέχρι τα καλώδια από τους τοίχους έβγαλαν) και μετατράπηκε σε επικίνδυνη «ζώνη» καθώς και εστία μόλυνσης.

Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για το συγκεκριμένο χώρο, κυρίως για την αξιοποίησή του, χωρίς ωστόσο κάποια εξέλιξη. Τα τρία τελευταία χρόνια ακούστηκαν προτάσεις είτε για να φιλοξενήσει μετανάστες και πρόσφυγες είτε, πιο πρόσφατα, να λειτουργήσει εκ νέου για ασθενείς με κορονοϊό.

εγκατάλειψη νοσοκομείο Παναγία Νέα Κρήνη Καλαμαριά παραλία

Ευτυχώς πλέον έχει περιφραχτεί, όχι μόνο για να αποφευχθεί το πλιάτσικο (άλλωστε δεν έμειναν και πολλά) αλλά κυρίως για να προστατευτούν όσοι έμπαιναν στο κτίριο, νεαρής κυρίως ηλικίας, καθώς οι κίνδυνοι που κρύβει για την ασφάλεια είναι πολλοί.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: "Σκούπα" της Αστυνομίας για παράνομους αλλοδαπούς

Περίεργα τα συναισθήματα με την εικόνα γύρω από το πρώην Νοσοκομείο «Παναγία»

Το σκηνικό της εγκατάλειψης του πρώην Νοσοκομείου «Παναγία»… διαδέχεται και συμπληρώνει και η εικόνα πίσω απ’ αυτό.

Οπως θα δείτε στις φωτογραφίες και στο βίντεο του www. thes.gr, μία περιοχή, που θα μπορούσε να είναι τόπος αναψυχής και ένα πραγματικό «στολίδι» για τους κατοίκους της αλλά και για επισκέπτες, έχει απλά αφεθεί στην τύχη της.

εγκατάλειψη νοσοκομείο Παναγία Νέα Κρήνη Καλαμαριά παραλία

Δείτε επίσης: Το γραφικό λιμανάκι των ψαράδων και το ξωκλήσι του Νεομάρτυρα Αγιου Γεωργίου στη Νέα Κρήνη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Εγκαταλελειμμένοι χώροι, παρατημένες ψαρόβαρκες που τους δίνει… σημασία, μόνο ο ήλιος και η αλμύρα, κάθε λογής σκουπίδια, χόρτα και κλαδιά, δημιουργούν εικόνες που προκαλούν θλίψη.

εγκατάλειψη νοσοκομείο Παναγία Νέα Κρήνη Καλαμαριά

Είναι το ίδιο σημείο, όπου ο ήχος του κύματος και των πουλιών μπορεί να σε ταξιδέψει, που η φυσική ομορφιά του μπορεί να σε γοητεύσει, που το ηλιοβασίλεμα του, μπορεί να σε μαγνητίσει!

Ενας τόπος γεμάτος ιστορία και αναμνήσεις για τους πρόσφυγες, μία περιοχή που αξίζει προσοχής και ανάδειξης, η οποία βρίσκεται σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές της πόλης.

εγκατάλειψη νοσοκομείο Παναγία Νέα Κρήνη Καλαμαριά παραλία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *