Απόλυτα επιτυχημένη η 1η Εκθεση Κ.Α.Λ.Ο. στην Τεχνόπολη (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)

Δυναμικό παρών έδωσε και η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. LIFE EVENTS Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Η μεγάλη γιορτή της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο, από τις 1 έως και τις 3 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων, έριξε χθες την αυλαία της, στέλνοντας πολλαπλά […]

Δυναμικό παρών έδωσε και η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. LIFE EVENTS

Η μεγάλη γιορτή της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο, από τις 1 έως και τις 3 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων, έριξε χθες την αυλαία της, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Για πρώτη φορά περισσότεροι από 150 εγχειρήματα από όλη την Ελλάδα, που αναπτύσσουν οικονομική δραστηριότητα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, συστήθηκαν στο κοινό της Αθήνας αλλά και μεταξύ τους. Από την αγροδιατροφή, την παραγωγή και τη μεταποίηση έως τα ΜΜΕ, τον τουρισμό, την πληροφορική και την απασχόληση ευάλωτων ομάδων εξέθεσαν από κοινού τα προϊόντα, τις δράσεις και τις υπηρεσίες τους, ανταλλάσσοντας παράλληλα απόψεις για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.

Την 1η Εκθεση ΚΑΛΟ, που αποτελεί προσπάθεια του Υπουργείου Εργασίας εγκαινίασαν την Τετάρτη (1/11), ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Κατά τον χαιρετισμό της, η κ. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε στον σκοπό της Εκθεσης, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν είναι μόνο η παρουσίαση των δραστηριοτήτων της Κοινωνικής Οικονομίας στο ευρύ κοινό. Είναι και η δικτύωση των φορέων, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η καταγραφή καλών πρακτικών, αλλά και η επαφή τους με τους εκπροσώπους των μεγάλων παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας».

Η δέσμευση του πρωθυπουργού
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τα μέτρα στήριξης της Κ.ΑΛ.Ο., τονίζοντας πως σε πρώτη φάση ενεργοποιείται το Ταμείο Κ.ΑΛ.Ο. με αρχικό κεφάλαιο 10 εκατ. Ευρώ. «Πρόκειται για μία τράπεζα μόνο για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, η οποία θα δώσει μικροπιστώσεις, των πέντε των δέκα των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ σε σχήματα που θα θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα, ενώ στην επόμενη φάση θα ενεργοποιηθούν χρηματοδοτικά προϊόντα, όπως εγγυητικές επιστολές για δάνεια σε υπάρχουσες και νέες επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό πως οι επιχειρήσεις αυτές έχουν πλέον τη δυνατότητα ένταξης σε όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ και στα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ καθώς και πως η κυβέρνηση προχωράει στη δημιουργία 100 κέντρων υποστήριξης που θα λειτουργήσουν στις αρχές του 2018 σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, δράση ύψους 11 εκατ. ευρώ.

«Στόχος μας είναι η αλληλέγγυα οικονομία να καταλάβει το 10% της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας. Θεσπίζουμε ασφαλιστικά και φορολογικά κίνητρα για τους Φορείς Κ.ΑΛ.Ο. και προχωράμε άμεσα σε δράσεις για την περαιτέρω υποστήριξή τους» κατέληξε.
Μπορείτε να δείτε όλα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας, εδώ.

Την χθεσινή, τελευταία μέρα της Εκθεσης επισκέφθηκε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης καθώς και η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Εργαστήρια, συζητήσεις και συστάσεις
Πολλά ήταν τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της 1η Εκθεσης Κ.Α.Λ.Ο, έγιναν ουσιαστικές συζητήσεις και συνομιλίες μεταξύ των συμμετεχόντων, αντάλλαξαν γνώσεις, απόψεις και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους ενώ οι εκθέτες είχαν τη δυνατότητα να συστηθούν στο κοινό. Η αποτίμηση του τριημέρου μόνο θετική μπορεί να είναι για όλους, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη φορά.

Η παρουσία της ΚΟΙΝΣΕΠ LIFE EVENTS
Δυναμική ήταν και η παρουσία της δικής μας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, που μέσω των οπτικοακουστικών και διαδικτυακών υπηρεσιών μας προσπαθήσαμε να μεταδώσουμε τον παλμό της 1ης Εκθεσης Κ.Α.Λ.Ο. και να τον επικοινωνήσουμε στον κόσμο που δεν είχε τη δυνατότητα να την επισκεφθεί. Μέσω του Life-Events.gr και της στήλης μας «Περί ΚΟΙΝΣΕΠ» μεταδώσαμε όλα όσα διαδραματίστηκαν στην Τεχνόπολη, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία  σε κάποιες ΚΟΙΝΣΕΠ να συστηθούν. Από το περίπτερό μας πέρασαν όλοι, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κάνει τις μοναδικές του δηλώσεις στον εκθεσιακό χώρο, στο πρώτο διαδικτυακό Μέσο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Συνέντευξη για τον σκοπό της Εκθεσης, την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία καθώς και το μέλλον της, μας παραχώρησε και η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου και ο διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου της, Γρηγόρης Μαλάμης με κάποια από τα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ Life Events

Δηλώσεις στην κάμερα του Life-Events.gr έκανε επίσης και η πρώην υπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικά, όλες τις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας www.thes.gr καθώς και στο κανάλι μας στο Youtube.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος &; Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος με μερικά από τα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ Life Events