Δράσεις για την προώθηση της ανακύκλωσης στο δήμο Δέλτα από την ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes

PARKO ANAKIKLOSIS LAGADA

Με στόχο τη βελτίωση των επιδόσεων του δήμου

Πρόγραμμα δράσεων για την προώθηση της ανακύκλωσης και την πρόληψη παραγωγής πλαστικών απορριμμάτων στο δήμο Δέλτα υλοποιεί η ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes.

Με έδρα τα Κύμινα του δήμου Δέλτα, οι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ecoroutes είναι μεταξύ των φορέων που επιλέχθηκαν για να επιχορηγηθούν από το πρόγραμμα ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ του Τομέα Μακεδονίας-Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, για το πρόγραμμα αυτό.

Η υλοποίηση του προγράμματος ήδη ξεκίνησε με τη διενέργεια έρευνας κοινού, η οποία έχει σκοπό να καταγράψει τις στάσεις των κατοίκων του Δήμου Δέλτα για την ανακύκλωση και τις πρακτικές πρόληψης παραγωγής απορριμμάτων. Απώτερος στόχος είναι τα συμπεράσματα της έρευνας να χρησιμεύσουν στο σχεδιασμό των κατάλληλων πολιτικών που θα βοηθήσουν στη βελτίωση των επιδόσεων του δήμου Δέλτα στους τομείς αυτούς.

Η πρόταση περιλαμβάνει ακόμη ημερίδα ενημέρωσης και διαβούλευσης, εργαστήρια αναβαθμιστικής ανακύκλωσης, έκθεση παρουσίασης των αντικειμένων που θα παραχθούν στο πλαίσιο των εργαστηρίων και άλλες δράσεις ενημέρωσης που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, ανάλογα και με την εξέλιξη της πανδημίας.

«Τα ποσοστά ανακύκλωσης στο δήμο Δέλτα προσέγγισαν το 2020 περίπου το 8%, ένα ποσοστό αρκετά χαμηλό, το οποίο ωστόσο κινείται ανοδικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αν καταφέρουμε ως Δήμος τα προσεχή χρόνια να αυξήσουμε και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ανακύκλωσης, και παράλληλα να μειώσουμε την παραγωγή πλαστικών απορριμμάτων αλλάζοντας κάποιες από τις συνήθειές μας, θα επιτύχουμε πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, για την ποιότητα της ζωής μας, αλλά την ίδια στιγμή θα εξοικονομήσουμε κιόλας σημαντικά ποσά από αυτά που δαπανά σήμερα ο δήμος για τη διαχείριση των απορριμμάτων», ανέφερε η πρόεδρος και υπεύθυνη επικοινωνίας της ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes, Λία Παπαδράγκα.

Διαβάστε επίσης
Επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα του Δήμου Δέλτα για την Αντιπυρική περίοδο

Οι δημότες του δήμου που επιθυμούν να πάρουν μέρος στην έρευνα μπορούν να μπουν εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.