Φορείς Κ.ΑΛ.Ο. συζήτησαν και ανέλυσαν το κοινωνικό επιχειρείν (ΦΩΤΟ)

Στο «Φόρουμ Συνεργασίας Φορέων και Επιχειρήσεων της Κοινωνικής Οικονομίας για την προώθηση συμφωνιών» Φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν δράσεις, να συζητήσουν ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να ακούσουν την εξέλιξη που έχει γίνει γύρω από το κοινωνικό επιχειρείν στο «Φόρουμ Συνεργασίας Φορέων και Επιχειρήσεων της Κοινωνικής Οικονομίας για την προώθηση συμφωνιών» […]

Στο «Φόρουμ Συνεργασίας Φορέων και Επιχειρήσεων της Κοινωνικής Οικονομίας για την προώθηση συμφωνιών»

Φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν δράσεις, να συζητήσουν ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να ακούσουν την εξέλιξη που έχει γίνει γύρω από το κοινωνικό επιχειρείν στο «Φόρουμ Συνεργασίας Φορέων και Επιχειρήσεων της Κοινωνικής Οικονομίας για την προώθηση συμφωνιών» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βελλίδειο Συνεδριάκο Κέντρο Θεσσαλονίκης και το οποίο συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας είναι στοίχημα το οποίο μπορεί να κερδηθεί αρκεί να υπάρξει στήριξη και σωστή καθοδήγηση ανέφεραν εκπρόσωποι φορέων που έχοντας ο καθένας τη δική του εμπειρία στο χώρο και στον τομέα του, κατέθεσαν προτάσεις και εξήγησαν το τι βίωσαν ο καθένας από το δικό τους μετερίζι.

Ολοι αναφέρθηκαν στα θετικά στοιχεία που εκπορεύονται από την κοινή δράση ανθρώπων που προσπαθούν να κάνουν την κρίση ευκαιρία.

Στο Φόρουμ Συνεργασίας διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου «Διασυνοριακό Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη και Λειτουργία ενός Εκτελεστικού Μηχανισμού για την Υποστήριξη και την Προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Καινοτομίας» με ακρώνυμο «Action Plan for Social Entrepreneurship».

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: 50χρονος μαχαίρωσε γυναίκα και γιο στη Μενεμένη

Το έργο “Action Plan for Social Entrepreneurship” συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας “INTERREG V-A GREECE – BULGARIA 2014-2020”. Κεντρικό άξονα του έργου αποτελεί η ανάπτυξη των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και γενικότερα της κοινωνικής οικονομίας.

Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.) αποτελεί ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας, που δίνει έμφαση στην καλλιέργεια της κοινωνικής αλληλεγγύης, την προώθηση των δημοκρατικών αρχών διαχείρισης και τον κοινωνικό αντίκτυπο. H διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία μπορεί να κινητοποιήσει και να αξιοποιήσει κοινωνικές δυνάμεις με πολλαπλά οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους.