Σε ΚοινΣΕπ του Ν. Λάρισας το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας

ΚΟΙΝΣΕΠ

Μεγάλη η δυναμική της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «The added value of Social Entrepreneurship in Youth Work», φιλοξένησε την τέταρτη επίσκεψη μελέτης (study visit) του έργου, στην πόλη της Λάρισας.

Οι εταίροι από την Ιταλία , τη Βουλγαρία, τη Γαλλία , την Εσθονία, το Λουξεμβούργο και την Ελλάδα, επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ): «Χόριππος», «Εξάντας», «Νόον Έγνω» και «Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Γόννων- Αντιγονίδες».

Στο πλαίσιο των επισκέψεων, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, εκτός από τις δράσεις και τους στόχους των ΚοινΣΕπ, την τοπική παράδοση μέσα από τις εκθέσεις του Λαογραφικού Μουσείου των Γόννων, αλλά και του Μουσείου Σιτηρών του Μύλου του Παππά στη Λάρισα.

Λίγα λόγια για το έργο

Σε έναν κόσμο ευκαιριών για τους νέους είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε τη μεγάλη δυναμική της κοινωνικής επιχειρηματικότητας αναφορικά με τις επαγγελματικές ευκαιρίες που αυτή παρουσιάζει.

Οι νέοι εργαζόμενοι χρειάζεται να είναι διαρκώς ενήμεροι για τις προκλήσεις και τις καινοτομίες που εμφανίζονται στον κλάδο προκειμένου να είναι έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουν και να εξελιχθούν.

Για το λόγο αυτό υπάρχει η ανάγκη για μια γέφυρα μεταξύ των δύο κόσμων της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και της Νεολαίας. Ο κύριος στόχος του έργου είναι να αναλύσει την έννοια, τις μεθόδους και τις αξίες της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και να αναδείξει παραδείγματα αντίστοιχων δράσεων που θα αποτελέσουν κίνητρο για τους νέους.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις του έργου μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook

Πηγή: larissanet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *