Σύντομα οι δομές και οι χρηματοδοτήσεις για την Κοινωνική Οικονομία

στήριξης αίτημα Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Τι δήλωσε ο Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Αντώνης Βορλόου Εκατόν σαράντα νέες υποστηρικτικές δομές για την Κοινωνική Οικονομία, σε όλη την Ελλάδα, προβλέπεται να λειτουργήσουν, ενώ το Φεβρουάριο θα γίνουν οι ανάλογες προσκλήσεις. Αυτό τόνισε μιλώντας στην Περιφερειακή Ραδιοεφημερίδα του Δικτύου της ΕΡΑ ΑΜ-Θ, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας-ΚΑΛΟ-, Αντώνης Βορλόου, […]

Τι δήλωσε ο Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Αντώνης Βορλόου

Εκατόν σαράντα νέες υποστηρικτικές δομές για την Κοινωνική Οικονομία, σε όλη την Ελλάδα, προβλέπεται να λειτουργήσουν, ενώ το Φεβρουάριο θα γίνουν οι ανάλογες προσκλήσεις.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην Περιφερειακή Ραδιοεφημερίδα του Δικτύου της ΕΡΑ ΑΜ-Θ, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας-ΚΑΛΟ-, Αντώνης Βορλόου, -Ν 4430/2016-αναφερόμενος στους τρεις πυλώνες δράσεις της πολιτείας για την Κοινωνική Οικονομία.
Σύμφωνα με τον κ. Βορλόου αυτές οι δομές θα φροντίσουν για την διάδοση και την υποστήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας.

Ο δεύτερος πυλώνας θα αφορά τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία θα τρέξουν το πρώτο τρίμηνο του 2018. Η χρηματοδότηση προς τις ΚΟΙΝΣΕΠ θα είναι ανάλογη, σε σχέση με το στάδιο ανάπτυξης που βρίσκονται. Σημειωτέον πως για ένα σχέδιο 30.000 ευρώ αυτό χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου.
Ο τρίτος πυλώνας θα αφορά την λειτουργία του Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας, το οποίο θα εξασφαλίζει την πρόσβαση των ΚΟΙΝΣΕΠ στην τραπεζική αγορά.

«Αυτή την περίοδο συζητάμε με τις Περιφέρειας της Χώρας για την αξιοποίηση του αποθεματικού τους για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία. Στην ΠΑΜ-Θ υπάρχει αποθεματικό της τάξης των 12 εκ ευρώ», σημείωσε ο κ. Βορλόου.
Ανέφερε δε πως υπάρχει σχεδιασμός από την Πολιτεία για την διενέργεια Εκθέσεων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, σε όλες τις Περιφέρειες, με την ΑΜ-Θ να υπάρχει στο σχεδιασμό του πρώτου τριμήνου του νέου έτους.
Στο Μητρώο του υπουργείου Εργασίας υπάρχουν 350 νέες ΚΟΙΝΣΕΠ μέσα στο 2017 ενώ πάνω από 600 επιχειρήσεις ήταν στο παλιό μητρώο.