2 ευρώ και άνω η επιτραπέζια πράσινη ελιά Χαλκιδικής

πράσινη ελιά χαλκιδικής

Ανεξαρτήτως μεγέθους του καρπού

Στην τιμή των 2 ευρώ και άνω το κιλό, χωρίς διάκριση στο μέγεθος του καρπού, θα πωλείται η επιτραπέζια πράσινη ελιά Χαλκιδικής.

Hδη οι εταιρείες, η μία μετά την άλλη, ανακοινώνουν τις τιμές τους για την ελιά Χαλκιδικής, η συγκομιδή της οποίας άρχισε σιγά σιγά, τις τελευταίες ημέρες.

Αυτή τη στιγμή η τιμή κυμαίνεται από 2 ευρώ έως και 2,20.

Τον κύριο ρόλο στις υψηλές τιμές του προϊόντος, παίζει η ακαρπία, που είχε ως αποτέλεσμα τη μειωμένη παραγωγή.

Στις τάξεις των παραγωγών έγινε δεκτή μεν με ικανοποίηση η επιλογή της «σκούπας» ως προς την τιμή, ανεξαρτήτου μεγέθους, αν και όπως λένε φέτος, λόγω της εκτεταμένης ακαρπίας, το 90% της ελιάς είναι της πρώτης ποιοτικής κατηγορίας των 110 τεμαχίων, ωστόσο δεν κρύβεται το «μούδιασμα» τους για τα μόνο 2 ευρώ το κιλό που ανακοινώθηκαν.

Διαβάστε επίσης  7 φθινοπωρινές εκδρομές στην ορεινή Χαλκιδική (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Με δεδομένο, όπως σημειώνουν, πως φέτος η ακαρπία ξεπερνά κατά μέσο όρο το 90%, τόσο στη Χαλκιδική, όσο και στο νομό Καβάλας, που επίσης καλλιεργείται η ποικιλία Χαλκιδικής και το κόστος παραγωγής και συλλογής έχει εκτιναχθεί, η τιμή θα πρέπει να ανέβει τουλάχιστον στα 2,20 – 2,30 ευρώ το κιλό, ώστε να καλυφθεί μέρος από τα έξοδα, αφού η μεγάλη μείωση της παραγωγής δεν επιτρέπει σκέψεις ότι θα μείνει και μεροκάματο στον παραγωγό.

Οι πρώτοι κατάλογοι

επιτραπέζια ελιά Χαλκιδικής τιμές

επιτραπέζια ελιά Χαλκιδικής τιμές

Με πληροφορίες από agronews.gr, xalkidikipolitiki.com