25η Μαρτίου: Μεγαλοπρεπής η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

παρέλαση Αθήνα

Πέταξαν για πρώτη φορά τα Rafale

Παρουσία της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε και φέτος η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα, όπου πέταξαν και για πρώτη φόρα τα νεοαποκτηθέντα μαχητικά Rafale.

Κάτω από τον ηλιόλουστο και ανοιξιάτικο αττικό ουρανό, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής της χώρας αλλά και οι υπουργοί Άμυνας της Γαλλίας και της Κύπρου παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση για τα 201 χρόνια από την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821.

Για πρώτη φορά φέτος στη στρατιωτική παρέλαση συμμετείχαν τα αεροσκάφη Rafale που πρόσφατα απέκτησε η χώρα μας, ενώ τον Αττικό ουρανό “έσκισαν” και τέσσερα Rafale που απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ.

Διαβάστε επίσης  Μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης για την Εθνική Επέτειο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Με την άφιξη του έχοντος το γενικό πρόσταγμα διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγου Σταύρου Παπασταθόπουλου και του επιτελείου που έλαβαν θέση απέναντι από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ξεκίνησε η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα με την οποία κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 201η επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

παρέλαση Αθήνα

παρέλαση Αθήνα

παρέλαση Αθήνα

Πηγή φωτογραφιών: Intime