Αδέσποτα σκυλιά όρμησαν σε γυναίκα που βγήκε για περπάτημα στη Λάρισα

Τρίκαλα σκύλος Θεσσαλονίκη

Ζητούσε βοήθεια αλλά δεν ανταποκρίθηκε κανείς

Στιγμές τρόμου έζησε μια γυναίκα στη Λάρισα όταν αδέσποτα σκυλιά άρχισαν να την κυνηγούν, ενώ εκείνη είχε βγει για περπάτημα.

Το περιστατικό καταγράφηκε την περασμένη Τετάρτη στον κυκλικό κόμβο της λεωφόρου Καραμανλή στη Λάρισα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η γυναίκα.

«Αδέσποτα σκυλιά μου όρμησαν την Τετάρτη, ενώ έκανα το απογευματινό περπάτημα. Τα αδέσποτα είναι τουλάχιστον τρία και αράζουν στον κυκλικό κόμβο της οδού Κ. Καραμανλή. Βγήκαν αιφνιδιαστικά από τους θάμνους και έτρεχαν πάνω μου» ανέφερε μιλώντας στο onlarissa.gr.

Και συνέχισε: «Για να ανακόψω την ταχύτητά τους, βγήκα και περπατούσα μέσα στο οδόστρωμα ζητώντας με τα χέρια βοήθεια από διερχόμενα αμάξια. Το τραγελαφικό είναι ότι οι οδηγοί, γυναίκες οι περισσότερες, φρέναραν για να μην πατήσουν τα σκυλιά που είχαν βρεθεί και αυτά στο οδόστρωμα αλλά αμέσως μετά έφευγαν.

Διαβάστε επίσης  Κουτσούμπας: "Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε γυναίκα που αναμετριέται με την πολύμορφη βία"

Στην πράξη, δηλαδή, αδιαφόρησαν για μένα που ζητούσα βοήθεια αλλά πρόσεξαν μόνον μη βλάψουν τα σκυλιά! Και αφού δεν έβλαψαν τα σκυλιά, απέμειναν αυτά ανεμπόδιστα πλέον να συνεχίσουν το κυνηγητό … εναντίον μου! Τελικά σώθηκα αφού δάμασα τα σκυλιά με …συζήτηση μαζί τους … και ευτυχώς που δεν ήταν πεινασμένα».

«Γίναμε τόσο πια φιλόζωοι ή νομοταγείς ώστε σεβόμαστε μη χτυπήσουμε σκυλί με το αμάξι αλλά μετά από αυτό δεν περισσεύει η ευσυνειδησία για τον συνάνθρωπο; Είτε, δεν έχουμε εκπαιδευτεί τι να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις, που συνάνθρωποι βρίσκονται σε κίνδυνο;» πρόσθεσε.

Τέλος, παρακάλεσε «τον Δήμο Λαρισαίων να μαζέψει τα αδέσποτα προτού θρηνήσουμε θύματα».