Αυτοκτονία 14χρονου: Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στο να αφαιρέσει τη ζωή του (ΒΙΝΤΕΟ)

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της αυτοκτονίας του 14χρονου μαθητή γυμνασίου στον Κολωνό που έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ήταν θύμα bullying, επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού ή κάτι άλλο τον οδήγησε στον θάνατο; Η υπόθεση σοκάρει και η εισαγγελία Αθηνών ζήτησε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Το βάρος της έρευνας πέφτει τους έμπειρους αναλυτές της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη ΓΑΔΑ, οι οποίοι θα κάνουν «φύλλο και φτερό» το κινητό τηλέφωνο και κάθε ηλεκτρονική συσκευή (σ.σ. ηλεκτρονικός υπολογιστής, τάμπλετ) του 14χρονου.

Την περασμένη Παρασκευή το παιδί, λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του, έφυγε από το σχολείο κυνηγημένο, σύμφωνα με μαρτυρίες. Και δεν ήταν η πρώτη φορά… «Τον κυνηγάγανε με νεράτζια εδώ στο σχολείο μας, του πετάξανε νερό, τον φτύνανε, τον βρίζανε», λέει συμμαθητής του 14χρονου στο Mega.

Ο 14χρονος μαθητής της Β’ Γυμνασίου ήταν αθλητής παγκρατίου, ένα είδος πάλης. Συχνά δεχόταν εκφοβισμό, όπως λένε οι συμμαθητές του, από άλλα παιδιά και δεν απαντούσε ποτέ στις προκλήσεις.

Τον 14χρονο βρήκε απαγχονισμένο μέσα στο δωμάτιό του δίπλα στο κινητό του τηλέφωνο η μητέρα του.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα φονικό παιχνίδι στο διαδίκτυο, το Blackout challenge, ένα από τα παιχνίδια της φρίκης που έχουν μεγάλη απήχηση σε παιδιά και εφήβους.

Δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους στην Αμερική συμμετέχοντας σε αυτό, ακολουθώντας την εγκληματική παρότρυνση να προκαλέσουν στον εαυτό τους ασφυξία και να λιποθυμήσουν μπροστά στην ανοιχτή καμερα του υπολογιστή ή του κινητού τους .

Σε μια ανθρώπινη αλυσίδα οι συμμαθητές του, με ένα μεγάλο χειροκρότημα και πυροτεχνήματα στο προαύλιο του γυμνασίου στα Σεπόλια αποχαιρέτησαν τον 14χρονο φίλο τους.