Αυτός είναι ο αρχηγός των τρομοκρατών που ετοίμαζαν επίθεση στου Ψυρρή

αρχηγός τρομοκράτες επίθεση Ψυρρή

Βρίσκεται στο Ιράν όπου διέφυγε

Στη δημοσιότητα βγαίνουν σιγά σιγά τα στοιχεία του φερόμενου αρχηγού των τρομοκρατών οι οποίοι ετοίμαζαν επίθεση σε εβραϊκή συναγωγή στου Ψυρρή.

Η μεγάλη έρευνα για το δίκτυο τρομοκρατών που σχεδίαζε επιθέσεις στην Ελλάδα συνεχίζεται και οι Αρχές όπως φαίνεται έχουν προχωρήσει σε βάθος. Έχουν καταλήξει στον «εγκέφαλο» που βρισκόταν στο Ιράν. Στον άντρα που αναφέρονταν τα άτομα που είχαν στρατολογηθεί και περίμεναν να πληρωθούν. Οι τελευταίοι μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οργάνωσαν μια εικονική δολοφονία στην Ελλάδα για να κερδίσουν χρήματα. Φωτογράφισαν ένα άτομο σε σκηνικό που να παραπέμπει σε έγκλημα και έστειλαν τις φωτογραφίες στο Ιράν.

Ο καθοδηγητής των δύο συλληφθέντων είναι ηλικίας 29-33 ετών και βρίσκεται στο Ιράν, όπου κατέφυγε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν σκληρό και διαβόητο κακοποιό, ο οποίος ανήκει μεν σε δίκτυο που συνδέεται με την «Δύναμη Κουντς», αλλά παράλληλα είχε αναπτύξει και πλούσια ποινική δράση, ως μέλος φατρίας η οποία έχει προβεί σε δεκάδες δολοφονίες και απαγωγές στο Πακιστάν. Με τους δύο συλληφθέντες -τον 27χρονο Χαϊντέρ και τον 29χρονο Χουσεΐν – κατάγονται από την ίδια περιοχή, την Σαργκόντα του Πακιστάν.

Δείτε επίσης: Στη φυλακή οι τρομοκράτες που θα επιτίθονταν σε εβραϊκή συναγωγή στου Ψυρρή

Από τις συνομιλίες των δύο συλληφθέντων Πακιστανών με τον «εγκέφαλο» στο Ιράν προκύπτει ότι τους είχε υποσχεθεί πως θα βγάλουν χρήματα ικανά να τους εξασφαλίσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους. Μάλιστα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι τρομοκράτες θα έπαιρναν 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό στο εβραϊκό εστιατόριο. Γι’ αυτό και σκοπός τους ήταν να δράσουν όταν το μαγαζί θα ήταν γεμάτο κόσμο, ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα και η ανταμοιβή τους να ήταν η μέγιστη δυνατή.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: "Βροχή" από μολότοφ κοντά στο ΑΠΘ

Στο επίκεντρο των ερευνών των ελληνικών Αρχών βρίσκονται η Ζάκυνθος, η Σπάρτη αλλά και η Αθήνα, οι πόλεις δηλαδή που εντοπίστηκαν τα ίχνη των δύο Πακιστανών. Από τις αρχές εξετάστηκαν περίπου 12 ομοεθνείς τους, για τους οποίους όμως δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό. Τρία άτομα κατέθεσαν στο πλαίσιο της προανάκρισης, καθώς οι δύο συλληφθέντες τους είχαν προσεγγίσει για να ενταχθούν στην οργάνωση, εκείνοι όμως, όπως υποστήριξαν, αρνήθηκαν.

Πηγή φωτογραφίας: ALPHA