Αγιασμός σε υπό ανέγερση σχολείο στον Εύοσμο

Αγιασμός στο υπό ανέγερση σχολικό συγκρότημα του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου θα τελεστεί την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 11:30 π.μ., από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβα.

Η σύγχρονων προδιαγραφών σχολική μονάδα όπου θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός, κατασκευάζεται πλησίον του ΔΑΚ Ευόσμου (οδός Γοργοποτάμου & Ολυμπιάδος γωνία) σε οικόπεδο επιφάνειας 2.697,62 τμ και θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, 1ο & 2ο όροφο και αύλειο χώρο.

Το κτίριο περιλαμβάνει 10 αίθουσες διδασκαλίας, ένα εργαστήριο αισθητικής αγωγής, αίθουσα διδασκαλίας-εργαστήριο φυσικών επιστημών, εργαστήριο ξένων γλωσσών, βιβλιοθήκη, χώρους υγιεινής, γραφείο δασκάλων, γραφείο Διευθυντή με γραμματεία, γραφείο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, χώρο πολλαπλών χρήσεων με σκηνή και αποδυτήρια, χώρο εισόδου, στεγασμένο χώρο διαλείμματος, χώρο φαγητού με κουζίνα, αποθήκη, κλιμακοστάσια και ανελκυστήρα.

Ο αύλειος χώρος περιλαμβάνει τη δημιουργία ανοιχτού υπαίθριου χώρου για τη συγκέντρωση των μαθητών και γήπεδο αθλοπαιδιών.

Στον περιβάλλοντα χώρο θα διαμορφωθούν 8 θέσεις στάθμευσης επί της οδού Γοργοποτάμου, ενώ θα υπάρξει ψηλή φύτευση, ιδιαίτερα στη βορεινή πλευρά για προστασία από ανέμους.

“Πρόκειται για ένα ζωτικό έργο, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα δώσει ανάσα στη σχολική κοινότητα του δήμου, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και στην αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει διαχρονικά ο Δήμος μας” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, επισημαίνοντας παράλληλα πως η δημοτική αρχή επισπεύδει τις διαδικασίες για τη δρομολόγηση νέων έργων σχολικής στέγης, με προτεραιότητα την κατασκευή του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου άνωθεν του περιφερειακού.

Διαβάστε επίσης  Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου: Με παρελάσεις και δοξολογίες τίμησε την Εθνική Παλιγγενεσία και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου (ΦΩΤΟ)

Η ανέγερση του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, το οποίο δημοπρατήθηκε επί θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, υλοποιείται από τις «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3.130.000,00€ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» (ΕΣΠΑ 2014-2020), άξονας προτεραιότητας «ΑΞ10-Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση – ΕΤΠΑ».

Η κατασκευή της πρότυπης σχολικής μονάδας ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού και τη λήψη των περιοριστικών μέτρων, γεγονός ωστόσο που δεν εμπόδισε την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της περάτωσης των θεμελίων.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης Σωτήρη Νικολαΐδη“Η κατασκευή του σχολείου – τηρουμένων των χρονοδιαγραμμάτων – προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2021, παραδίδοντας στην ταλαιπωρημένη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του 24ου Δημοτικού ένα σύγχρονο σε υποδομές σχολικό συγκρότημα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *