Αγιο Όρος: Η βουλγαρική κυβέρνηση χορηγεί 3,5 εκατ. λέβα για να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση της Μονής Ζωγράφου

Αγιον Ορος

Η χρηματοδότηση αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό

Η κυβέρνηση χορήγησε σχεδόν 3,5 εκατομμύρια λέβα για να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση και ανοικοδόμηση της ανατολικής πτέρυγας της Μονής Ζωγράφου στο Άγιο Όρος, όπως ανακοίνωσε σήμερα (26/8) ο υπηρεσιακός υπουργός Πολιτισμού Βέλισλαβ Μινέκοφ.

Ο Βούλγαρος αξιωματούχος δήλωσε ότι η χρηματοδότηση αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό γιατί μετά τη φωτιά στην ανατολική πτέρυγα το μόνο που γινόταν ήταν να ακούγονται προθέσεις. Το θέμα της αποκατάστασης και συντήρησης της ανατολικής πτέρυγας τελικά θα επιλυθεί, τόνισε ο Μινέκοφ.

Επισήμανε ότι ήταν αυτή η ίδια η πτέρυγα στην οποία ο (Βούλγαρος κληρικός της μονής Χιλανδρίου) Παΐσιος του Χιλανδαρίου ολοκλήρωσε τη σλαβο-βουλγαρική Ιστορία του, ένα βιβλίο που θεωρείται ορόσημο της βουλγαρικής Εθνικής Αναγέννησης.

Ο υπουργός Πολιτισμού, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακοίνωσε επίσης ότι θα ζητήσει μια συνάντηση με τον ηγούμενο της μονής για να συζητήσουν και άλλους τρόπους παροχής υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος θέρμανσης και την επισκευή του δρόμου που οδηγεί στη Μονή Ζωγράφου.

Διαβάστε επίσης  Στις αρχές Νοεμβρίου το δικαστήριο του μοναχού που ξυλοκόπησε άλλο μοναχό στο Αγιο Ορος